23948sdkhjf

Stäubli Tec-Systems: Invester i jeres værktøjer

Stäubli Tec-Systems viste blandt andet et fuldautomatisk værktøjsskifte med cyklustid på et minut frem på deres stand på K2022. Dét trak publikum til. Salgschef Niels Henrik Kristensen forklarer:

- En automatiseringsrejse med optimerede skiftetider starter mange skridt tilbage ved for eksempel multikoblinger og mekanisk ophængssystem for at opretholde en mere ensartet støbning af plastemnerne, fejlsikker tilkobling af vand og hydraulik samt forbedrede skiftetider, siger han. 

Salgschefen erkender, at en del kunder har modstand imod disse løsninger, fordi kunderne ikke vil købe udstyret til alle værktøjer og maskiner. 

- Mit budskab til alle “tvivlerne” er, at man skal investere i de værktøjer, som man ofte har op og ned i maskinen og samtidig gøre det så fleksibelt, så andre værktøjer uden optimerede løsninger også skal kunne køre i maskinen. Alle værktøjer skal kunne installeres overalt uden begrænsninger, og der skal investeres, hvor det giver mening, siger han. 

Stäubli viste også løsninger til kunder, der mener, at der ikke er plads på værktøjet, når det skal læsses/losses op og ned igennem søjlerne på sprøjtestøbemaskinen. 

- Det handler om standardisering og lægge en fremtidig plan for produktionen. Hvis der ikke investeres i at optimere skiftetiderne, vil Danmark miste noget produktivitet og derved miste ordrer på sigt til udlandet. Der har været en positiv trend med at trække produktion hjem fra for eksempel Kina, men det skal følges op, så man lader maskinerne arbejde mest muligt og der ligger et uforløst potentiale, siger Niels Henrik Kristensen.

Artiklen er en del af temaet K2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078