23948sdkhjf

Gummiproducent lander kæmpe ordre og etablerer produktion i USA

Den vestjyske producent af gummi, plast og skumløsninger skal fra januar 2023, og otte måneder frem, levere til den amerikanske havmøllepark Ocean Wind 1, der i alt består af 98 havmølle-fundamenter.

Her skal RG Rom Gummi varmvulkanisere gummi på 784 stålelementer, som skal bruges til havmølle-fundamenternes såkaldte boatlandings og stiger.

Og som noget nyt, skal denne produktion ikke foregå i Lemvig, men i stedet øst for Washington DC i USA.

Det er ikke første gang, virksomheden er involveret i en amerikansk havmøllepark, men det er første gang, man etablerer en produktion udenfor Lemvig. RG Rom Gummi har leveret sine varmvulkaniserede gummiløsninger til mere end 4.000 havmølle-fundamenter fordelt på 58 havvindmølleparker på hele kloden.

- Vi har siden 1983 været førende i varmvulkaniserede gummiløsninger i Danmark, og har i de seneste år arbejdet på at blive specialiseret og verdensførende i varmvulkaniserede gummiløsninger til vindmøller og havmølle-fundamenter. Det er vi blevet, og vi er glade for, at vores kompetencer nu også bliver efterspurgt på det amerikanske marked, fortæller direktør, Jesper Berg Kristensen.

En ny og flytbar produktion

Der er flere fordele ved at etablere en produktion på amerikansk jord, hvor afstanden mellem Lemvig og USA har været en væsentlig faktor i beslutningen. Den forkortede afstand nedbringer selvfølgelig både leveringstid og omkostninger for de mange store stålelementer, der skal varmvulkaniseres gummi på.
Hele produktions-setuppet etableres med den tanke, at det skal være nemt at transportere videre og etablere på en ny lokation enten i USA, Asien eller Europa.

- Det at vi kan tilbyde at rykke produktionen helt tæt på kunden, og nedbringe leveringstid og omkostninger, kan vi mærke er noget, de sætter stor pris på. Kunderne efterspørger vores unikke gummiløsninger til havmølle-fundamenter, men de alt for store geografiske afstande kan vanskeliggøre projektet, hvor der som regel er en stram deadline, siger Jesper Berg Kristensen.

Det bliver egne produktionsmedarbejdere fra RG Rom Gummi, som kommer til at stå for driften af den nye produktion, og forventningerne til, at det nye koncept kommer til at spille en rolle i fremtidige offshore-projekter i USA, er store.

- Jeg er sikker på, at det langt fra bliver det sidste amerikanske projekt, vi skal producere og levere til. Ambitionerne for vindenergi er ligesom i Europa også høje i USA, og vi oplever et stigende antal forespørgsler på vores gummiløsninger til kommende havmølleparker ud for de amerikanske kyster, afslutter Jesper Berg Kristensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rias forventer tilbagegang næste år
Rørproducent i Hammel runder milliarden
Baderinge blev markedsført som miljøvenlige - nu har firmaet fået en stor bøde
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Appel til danske virksomheder: Råb EU op og vis, at PVC ikke uden videre kan erstattes
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.14