23948sdkhjf

EPS-projektchef får plads i Scandinavian Packaging Association

EPS-branchens projektchef, Chresten Heide-Anderson, er udpeget til bestyrelsen for Scandinavian Packaging Association (SPA).

SPA består af repræsentanter for den skandinaviske emballagebranche og er organisationen bag den nordiske konkurrence ScanStar, hvor studerende med idéer til innovative emballageløsninger konkurrerer om adgangen til den globale emballagekonkurrence, WorldStar.

- Bæredygtighed er blevet et nøgleord, når det kommer til valg af emballage. Derfor har vi fra EPS-branchens side valgt at engagere os mere i den skandinaviske emballagedebat, hvor vi ønsker at bidrage til en høj faglighed, når det kommer til materialevalg i emballageløsninger, siger Chresten Heide-Anderson.

Henrik Vasylyeva, formand for EPS-branchen og adm. direktør hos Sundolitt, er glad for projektchefens nye internationale post.

- For fire år siden traf vi et strategisk valg om, at EPS som materiale skulle være mere fremme i skoene og være med omkring bordene, når der blev diskuteret løsninger på globale klima- og miljøudfordringer. Det må man sige er lykkedes for Chresten, og det utvivlsomt noget, der påvirker vores forretning positivt, fortæller Henrik Vasylyeva.

EPS er to procent polystyren, 98 procent luft og 100 procent genanvendeligt. Derfor har det nogle unikke støddæmpende og isolerende egenskaber. EPS er derfor ideelt til eksempelvis transportemballage og når kølekæden skal fastholdes. Men det betyder ikke, at EPS skal være første valget, når det kommer til alle typer af emballage.

Henrik Vasylyeva er således godt klar over, at EPS-branchens projektchef ikke skal markedsføre EPS i SPA, men derimod se det hele lidt bredere og have fokus på emballage bredt set. Det generer ham ikke:

- EPS skal anvendes, når det giver mening, og det er det rigtige materiale til den rigtige udfordring. Derfor er vi i EPS-branchen helt med på, at Chresten i regi af SPA vil skulle se objektivt på forskellige materialer. Men det er sådan set også det opdrag, han har fået fra start. Vi mener nemlig, at en solid og faktabaseret dialog om materialer og materialevalg er til gavn for EPS, siger Henrik Vasylyeva.

Chresten Heide-Anderson  sidder også i bestyrelsen for EUMEPS, der er den europæiske EPS-branche. Og i maj 2022 blev han udpeget som formand for Circular Plastics Alliance’s (CPA) arbejdsgruppe for emballage. CPA er et tværindustrielt initiativ i bl.a. samarbejde med EU-kommissionen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rias forventer tilbagegang næste år
Rørproducent i Hammel runder milliarden
Baderinge blev markedsført som miljøvenlige - nu har firmaet fået en stor bøde
Kina buldrer frem på robotliste - Danmark fortsætter nedturen
Ny 3D-print-uddannelse skal hjælpe virksomheder på rette vej
Appel til danske virksomheder: Råb EU op og vis, at PVC ikke uden videre kan erstattes
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.25