23948sdkhjf

Bæredygtige løsninger fra Basf

Basf viser i år på K2022 eksempler på bæredygtige løsninger til industrier som byggeri- og emballageindustrien. Der afholdes desuden en række ekspertpaneldiskussioner.

- Vi vil demonstrere vores evner og ideer og vise mange samskabende projekter med partnere og kunder, sagde Martin Jung, adm. direktør for Basf Performance Materials, på et pressemøde forud for K-messe. De pågældende projekter spænder fra produkter, der har nul eller lavt CO2-fodaftryk til produkter fremstillet af genanvendte råvarer.

Et andet stærkt fokus er på digitale og datadrevne værdikædemodeller, der hjælper BASF's kunder med at transformere mod en CO2-neutral fremtid. På dette område har Basf introduceret en digital applikation til at beregne kuldioxidemissionerne fra omkring 45.000 Basf-produkter. Standen præsenterer også løsninger til sporing og reduktion af produkters CO2-fodaftryk langs hele værdikæden for forskellige industrier.

For eksempel er Basf medlem af Catena-X - et samarbejde med bilindustrien - om at bygge et datadrevet økosystem. Kemikaliegiganten viser også en række løsninger til at reducere produkters CO2-fodaftryk ved at bruge vedvarende eller genavendelige råmaterialer.

Basf's biomassebalancecertificerede materialer bruges af kunder fra møbelindustrien såvel som i industrien til sikkerhedssko. Et sikkerhedsskomærke fremstiller blandt andet en kulstofneutral sikkerhedssko, der indeholder Basf's biomassebalance polyurethan certificeret efter REDcert2.

Et andet eksempel på, hvordan plast, og dermed forbrugerprodukter, kan fremstilles mere bæredygtigt, er et sæt bukser lavet af råmaterialer opnået gennem kemisk genanvendelse af udtjente dæk.

Mød Basf i hal 5/C21-D21.

Artiklen er en del af temaet K2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Plastic Change ønsker sig loft over plastproduktion
De vandt Project Plastic i 2019: Nu sælger de maskiner ud over landets grænser
JSW åbner hovedkvarter i Europa
Cava Plastics får ny formand
Lego-familiens pengetank i front på opkøb af modulbygger
Babysutter fra Bibs blev vist frem med Freeformer
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.11