23948sdkhjf

Nye EU-krav får Arla til at stramme skruen

Fra dags dato sidder plastskruelåget på alle 1-liters kartoner fra Arlas mejeri i Esbjerg fast på kartonen.

Et EU-krav om fastgjorte plastlåg træder i kraft 3. juli 2024, men allerede nu sidder plastlågene ekstra godt fat på eksempelvis Matilde kakaomælk-kartonerne, skriver mejerikoncernen i en pressemeddelelse.

Formålet med direktivet er, at alle drikbare produkter med plastlåg på op til tre liter skal have skruelåg i 2024 for at sikre, at lågene indsamles som affald og ikke havner i naturen - men i stedet kan genanvendes med resten af emballagen.

Ændringer i Arlas emballage:

  • Alle 1-liters produkter i brik med skruelåg fra Esbjerg Mejeri omfattes nu af EU Direktivet. Dette gælder i omegnen af 53.000.000 1-liters produkter om året baseret på de seneste 12 måneder.
  • Inden 2024 vil Arla - udover Matilde kakaomælk - også implementere de fastgjorte skruelåg på blandt andet drikkeyoghurt og mælkeprodukter.

Kilde: Arla

Arla-mejeriet i Esbjerg implementerer tiltaget halvandet år før tid, og det kommer blandt andet til at kunne ses på mejeriets årlige produktion af 17 millioner 1-liters Matilde kakaomælk.

- Vi er godt i gang med at implementere de fastgjorte skruelåg på en lang række af vores produkter. Det kræver tid at implementere de nye låg, og derfor er vi glade for, at vi nu er klar med fastgjorte låg på blandt andre Matilde kakaomælk og langtidsholdbar mælk, siger Morten Boye, som er marketingdirektør i Arla Danmark.

Tusindvis af varenumre bliver optimeret

Det nye direktiv omfatter mere end 1.300 varenumre og 100 pakkelinjer hos Arla og både nationalt og internationalt vil man i de kommende halvandet år opleve fastgjorte skruelåg på en lang række af produkter.

I løbet af 2023 forventer Arla, at størstedelen af produkterne med fastgjorte skruelåg kommer på markedet.

Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093