23948sdkhjf

Energipriser får store konsekvenser: Aage Vestergaard Larsen siger farvel til fem medarbejdere i produktionen

Afskedigelserne er første tiltag for genanvendelsesvirksomheden i kampen for overlevelse - politikere må tage affære, siger forretningsdirektør

300.000 kr. Så mange penge har genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen i gennemsnit brugt hver måned i strøm de seneste to år. Men el-priserne har taget en himmelflugt, og alene i september 2022 lød regningen på 2,4 millioner kroner. Den samlede regning for august og september i år er på 4,8 millioner kroner.

De katastrofale prisstigninger på elektricitet har nu fået direkte konsekvenser hos virksomheden i Mariager, der torsdag valgte at sige farvel til fem medarbejdere i produktionen.

- Vi har intet andet valg i øjeblikket, siger marketingdirektør og indehaver Gitte Buk Larsen til PlastForum.

Afskedigelserne er kun fase 1 i en stribe af tiltag, forklarer hun.

- I næste uge går vi ind i fase to: Vi opretter et sparekatalog og vil systematisk kigge på samtlige kværne og ekstruderingslinjer for at afklare, hvor i produktionen vi kan optimere, siger direktøren og understreger, at "AVL altid vil producere, så man kan servicere kunderne".

- Vi har dog også en vis ordrenedgang for nuværende på grund af hele situationen, så det giver mening at kigge alle processer og produktionslinjer igennem, siger Gitte Buk Larsen.

Til TV2 Nord siger forretningsdirektør Franz Cuculiza her til aften, at "det er trist, fordi vi er jo ikke større, end at vi er en lille familie, men det er nødvendigt, fordi energipriserne er faktisk ved at tage livet af os."

Og han har en bøn til politikerne.

"Det er frustrerende. Vi savner i allerhøjeste grad opbakning fra de nationalt og de europæisk valgte politikere," siger Franz Cuculiza om den "uhensigtsmæssige prisstruktur."

Artiklen er en del af temaet Energikrise.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078