23948sdkhjf

Plastindustrien er med, når FoodTech stiller skarpt på tidens måske mest omtalte dagsorden

Mere end 250 udstillere kommer til Nordens største fagmesse i Herning til efteråret - og Plastindustrien inviterer til gratis konference

Fremtidens vand- og energiudfordringer og bæredygtighed bliver sat under lup ved FoodTech.

Mere end 250 udstillere og tusindvis af fagfolk mødes til november ved Nordens største fagmesse for fødevareteknologi, hvor især holdbare, grønne løsninger er på tavlen.

- Fødevareindustrien er langt fremme i forhold til at skabe bæredygtige løsninger inden for vand- og energibesparelse, og vi glæder os til at være rammen omkring formidlingen af de mange spændende nyskabelser, som FoodTech byder på. 

- I det hele taget ser vi frem til atter at samle fødevareindustrien til tre aktivitetsmættede dage, hvor vi har valgt, at mange af aktiviteterne har fokus på bæredygtighed, siger Thue Bjørslev Jensen, der er projektchef i MCH.

Den 1. november inviterer Plastindustrien til minikonferencen ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’ i forbindelse med messen.

En række eksperter og virksomhedsrepræsentanter vil igennem oplæg stille skarpt på nutidens udfordringer med cirkularitet af plastemballager og ikke mindst muligheder, aktuel udvikling og fremtidsudsigter på området. Se hele programmet her.

Der stilles i den grad skarpt på plastemballage på årets messe.

Se listen over messens udstillere her.

Aktiviteter ved FoodTech 2022

  • Ved den internationale konference 'IFC Water Congress' er målet, at udveksle "anvendelsesorienteret viden om bæredygtigt vandforbrug og vandhåndtering". Under temaet 'Innovative vandløsninger' bliver der blandt andet mulighed for at høre, hvordan Danone, Carlsberg, Innocent og Arla Foods har haft succes med at gøre deres vandforbrug mere bæredygtigt. 
  • Konferencen 'Plastemballage - nu og i fremtiden' er inddelt i de tre moduler 'Producentansvar på emballage og sorteringsteknologi', 'Design til genanvendelse' og 'Genanvendelse til fødevarer i høj kvalitet'. Konferencen, der strækker sig over en halv dag, giver deltagerne indsigt i nutidens udfordringer og muligheder inden for genanvendelse af og cirkularitet med plastemballage, lige som der ses nærmere på forventningerne til fremtiden.
  • 'EHEDG' (European Hygienic Engineering & Design Group) er ligeledes en halvdagskonference, og her er emnet hygiejniske processer. 
  • Traditionen tro danner FoodTech også rammen om mejeribranchens 'IFC - International Food Contest', der byder på smagsprøver, faglige bedømmelser af mejeriprodukter og en udstilling af vinderen af Gourmetprisen.
  • DiaLabXpo, der er en del af FoodTech henvendt til laboratorie- og diagnostikbranchen og byder på 40 udstillere og et konferenceprogram, går ligeledes i dybden med grønne løsninger, cirkulær økonomi, genanvendelse og bæredygtighed.
  • FoodTech byder derudover på et seminar med ny viden om og forretningsmodeller til elektrificering i produktionsanlæg, lige som man på messens Speak Up-scene kan opleve faglige indlæg og udstillere præsentere produkter, processer og løsninger - alt sammen inden for temaerne reducering, genbrug og genanvendelse.

Kilde: FoodTech 2022

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Flere opkøb skal bane vej til vækst hos Coloplast
Vil indføre totalforbud mod eksport af plastaffald ud af EU
Grønne organisationer: EU Kommissionen bukker under for industripres på emballageområdet
EU-forslag risikerer trods gode hensigter at gå ud over miljøet
Først var det til nytte i byggeriet - nu bliver stilladsplast til indkøbsposer
Byggeri sat på pause
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien

Send til en kollega

0.141