23948sdkhjf

- Før betalte vi for at slippe af med det, nu får vi en formue

Varde Laks i Vestjylland har en driftig direktør og medejer: Thomas Brink Jakobsen driver en virksomhed med millionoverskud år efter år.

- Vi har de nyeste maskiner, og ikke meget af vores udstyr er mere end tre-fire år gammelt. Senest har vi brugt omkring fem millioner kroner på to nye dybtrækkere, fortæller direktøren. Han anslår, at Varde Laks alt i alt har maskiner for op imod 50 millioner kroner.

Og nu har Thomas Brink Jakobsen investeret i maskinparken igen. Denne gang har han tænkt både i kroner og ører, effektivisering og bæredygtighed på én gang. Udover investeringer på ca. en million kroner i et anlæg, der genvinder varmen fra produktionen og varmer hele den cirka 4.000 kvadratmeter store bygning op, kan han sælge overskudsvarmen til det lokale varmeværk. Og så har direktøren fundet endnu en vej til flere penge og genanvendelse: Han har nemlig indkøbt en maskine, der kan komprimere de store mængder EPS-kasser, virksomheden modtager sine laks i.

- Før i tiden betalte vi for at komme af med emballagen: Nu tjener vi 200.000 kroner om måneden på at sælge de komprimerede kasser til genanvendelse, siger Thomas Brink Jakobsen.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.582