23948sdkhjf

Engel vil energieffektivisere ved hjælp af digitalisering

På sin stand vil Engel fremvise sit nye koncept for behandling af genanvendt granulat

Når den østrigske maskinfabrikant Engel præsenterer sin udstilling på K2022, bliver det også med danske repræsentanter på standen, fortæller den adm. direktør for Engel Nordic, Jens Thor Hansen:

- Vi er fire personer fra Danmark på K-messen. Jeg selv er til stede frem til fredag den 21. oktober, og resten af messen er Brian Frandsen, Christian Bonnez og vores service konsulent Chris Larsen også på standen. Chris er ansvarlig for serviceaftaler, vores træningsakademi og processsupport til vores danske og norske kunder, siger Jens Thor Hansen, der også får selskab af den nordiske salgsdirektør, Staffan Reimendal.

Engel har fokus på energieffektivisering ved hjælp af digitalisering. På standen vil Engel fremvise sit nye koncept for behandling af genanvendt granulat ved hjælp af en to-trins injektionsenhed.

På en pressekonference for K2022 i sommer lagde Engel stor vægt på bæredygtighed, cirkulær økonomi og reduceret CO2-fodaftryk. For eksempel fremhævede virksomheden sine innovative muligheder inden for temperaturkontrol i sprøjtestøbeværktøjer.

- Mange mener, at de allerede har opnået det maksimale energibesparelsespotentiale ved at bruge en helelektrisk sprøjtestøbemaskine. Men en præcist indstillet temperaturkontrol hjælper så meget mere. Et værktøj til at nå målet er Engels iQ flow control sagde Gerhard Dimmler, teknisk direktør i Engel Group i den forbindelse.

Ifølge Dimmler er softwaren afgørende for optimere energibesparelser og undgå materialespild. På messen vil Engel også vise den nye tilføjelse, iQ hold control.

For nylig sluttede Engel sig til R-Cycle, et konsortium af virksomheder, der ønsker at forbedre genanvendelsen af ​​plast ved at inkorporere "digitale vandmærker", der er næsten usynlige for det menneskelige øje, men som kan scannes elektronisk for at formidle al den nødvendige information om materialets indhold, producent og fremstillingsproces. De digitale vandmærker kan spredes over overfladen enten via in-mold labeling (IML) eller indlejring i en forms overfladestruktur. R-Cycle har i øjeblikket 15 medlemmer.

Mød Engel i hal 15/C58.

Artiklen er en del af temaet K2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062