23948sdkhjf

Dansk firma leverer dele af genbrugsplast til BMW

Det danske firma Plastix skal levere trimdele lavet af genbrugte fiskenet til den tyske bilgigant.

Den vestjyske producent Plastix kan som den eneste virksomhed i verden udføre en mekanisk nedbrydning af gamle fiskenet. Firmaet har netop indgået en aftale med BMW om levering af og diverse trimdele, som er fremstillet af genbrugte fiskenet. Råmaterialet indeholder omkring 30 procent genbrugte fiskenet og reb.

BMW Group arbejder med forskellige tilgange til at bruge plastaffald som råmateriale til køretøjskomponenter for at spare ressourcer og reducere CO2-emissioner.

Genanvendt nylonaffald danner grundlag for et syntetisk garn, som gulvmåtterne i BMW iX og den nye BMW X1 er lavet af. Dette materiale, kendt som ECONYL, er lavet af kasserede fiskenet samt slidte gulvbelægninger og restaffald fra plastproduktion.

Med samarbejdet med Plastix tager BMW Group genanvendelsen af ​​maritimt plastaffald et skridt videre. Efter adskillelse gennemgår fiskenet og reb en proces, der producerer plastgranulat. Mens genanvendt maritim plast hidtil kun er blevet brugt i bilindustrien i form af fibre til nye køretøjskomponenter, er dette genbrugsmateriale nu også velegnet til sprøjtestøbningsprocessen for første gang. Råvaren til de komponenter, der fremstilles på denne måde, kan bestå af omkring 30 procent maritimt plastaffald, skriver BMW i en pressemeddelelse.

Dette skaber yderligere anvendelsesmuligheder for genbrugsplast. Komponenterne fremstillet ved hjælp af sprøjtestøbningsprocessen er trimdele, der vil blive brugt i både ikke-synlige og synlige områder af det ydre og indre af NEUE KLASSE-modellerne fra 2025.

Samlet set har BMW-koncernen sat sig det mål at øge andelen af sekundære materialer i termoplasten brugt i nye køretøjer fra i øjeblikket omkring 20 procent til et gennemsnit på 40 procent i 2030.

Den adm. direktør Plastix, Hans Axel Kristensen, er begejstret for samarbejdet:

- BMW Group demonstrerer endnu en gang sin position som bilindustriens frontløber med hensyn til at integrere genanvendte råmaterialer, denne gang fra mekanisk genanvendte maritime affaldsfibre, og derved reducere råvarernes CO2-aftryk betydeligt, samtidig med at det erstatter ny plast, siger han og fortsætter:

- Plastix A/S lykønsker det visionære R&D Team fra BMW Group for deres engagement og villige indsats, der insisterer på at integrere disse maritime post-forbruger-genbrugsprodukter i deres køretøjskomponenter. Vi ser frem til at fortsætte denne fantastiske rejse mod netto nul-emissioner og øget cirkulæritet.

Tillykke til BMW Group og alle involverede projektpartnere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14