Dansk Materiale Netværk og Erhno Flexible inviterer til kursus for emballageansvarlige og indkøbere i fødevarevirksomheder og hos emballageproducenter.
Kursuset foregår 17. november 2022 fra klokken 8:30 til 16:30 hos Ehrno Flexible ved Industrivej Nord 5, 7400 Herning.
Kursusindhold:
Programmet for kurset er følgende:
- Formålet med at emballere fødevarer - Emballagens funktion
 - Fødevareproducenten/forbrugerens krav til fødevareemballage
 - Sammensætning af fleksibel emballagemateriale
 - Barrierelag, typer, egenskaber samt fordele og ulemper i forhold til den specifikke fødevare
 - Hvorledes man ved korrekt laminatsammensætning kan tilgodese krav til fødevareholdbarhed
 - Tryk og lamineringsprocesser
 - Migration fra emballage til fødevarer
 - Entydig navngivning af laminater således at misforståelser undgås
 - Analyse af emballager med henblik på fejlfinding
 - Fødevarelovgivning med hovedvægt på EU-lovgivning
 - Overensstemmelseserklæringer (Declaration of Compliance)
 - Bæredygtig emballagestrategi/udvidet producentansvar
 - Konstruktion af bæredygtige laminater til emballering af specifikke fødevarer
 - Bæredygtige laminater i relation til pakkemaskiner
 - Recyclingsprocesser – mekanisk og kemisk
 
Dansk Materiale Netværk og Ehrno Flexible
Dagen afsluttes med en rundvisning i produktionen hos Ehrno Flexible.
Hvis du er interesseret, kan du læse mere om det her.
Du kan tilmelde dig til kurset via linket her.