23948sdkhjf

Palsgaard forud for K-messe: Her er vores plantebaserede additiv

Pressemøderne til verdens største plastmesse K 2022 er begyndt at rulle ud. 

Ved en konference i Rotterdam, Holland, gav danske Palsgaard en forsmag på, hvad de vil vise i deres stand D20, i hal 7, etage 1. 

Palsgaard lancerer et plantebaseret additiv, der kan bruges som drop-in løsning til polymerisering af polyethylen og polypropylen. 

Additivet, Einar 981, vil blive brugt under polymerisationsprocessen af ​​PP og PE, som erstatning for eksisterende additiver såsom ethoxylerende amin. Virksomhedens forretningsudviklingschef, Bjarne Nielsen, bekræftede, at det nye tilsætningsstof er plantebaseret og fødevaregodkendt. 

Nielsen forklarede, at statisk opbygning under polymerisation kan forårsage forurening af reaktorvæggen. Det nye additiv arbejder på at fjerne denne effekt og hjælper PP- og PE-producenter med at opretholde reaktorens køleeffekt. 

Tilsætningsstoffet leveres som en klar, pumpbar væske til brug i eksisterende doseringssystemer. Den aktive forbindelse er en polyglycerolester (PGE), en blanding af fedtsyrer afledt af RSPO-certificeret holdbar palmeolie. 

Som et ikke-toksisk og fødevarekontakt godkendt antifouling-additiv er produktet en drop-in regulatorisk løsning til at erstatte eksisterende ethoxylerede aminer. Det kan også bruges som et mere effektivt alternativ til sorbitan monooleater. Dette gør det til et ideelt procesadditiv i polymeriseringen af ​​PP- og PE-materialer til følsomme applikationer såsom medicinsk udstyr og babymadsbeholdere, sagde Ulrik Aunskjaer, forretningschef for biospecifikke additiver hos Palsgaard. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.25