23948sdkhjf

Grønne kompetencer: Har de fundet guldkorn? Hør selv nærmere 30. august

Det er gratis at deltage, når Plastindustrien inviterer til åbent afslutningsmøde om projektet "Grønne Kompetencer" i Industriens Hus, København. Det sker 30. august fra kl. 10.00-13.00.

Har man interesse for projektets resultater og betydning, er det oplagt at deltage, siger uddannelseskonsulent Jo Dietrich fra brancheorganisationen Plastindustrien. 

- Vi lægger op til en fælles debat om, hvordan vi gør brug af disse kompetencer i plastmageruddannelsen og i plastbranchen fremover. Man er meget velkommen til at sætte kryds i kalender, hvis man finder det aktuelt - hvilket vi mener, bør være oplagt for de fleste plastvirksomheder i Danmark, siger Jo Dietrich.

Plastindustrien har samarbejdet om projektet med flere parter, blandt andet plastafdelingen på AMU Syd i Ribe samt Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

Formålet har været at undersøge behovet for nye kompetencer inden for grøn omstilling og give anbefalinger til en grønnere profil af plastmageruddannelsen, herunder også især på den nye EUX-plastmageruddannelse:

- Jeg tror på, at en stærkere grøn profil kan være en vej til blandt andet at øge stoltheden i plastmageruddannelsen, og det er mit håb, at projektet kan bidrage til, at plastmageruddannelsen kan tiltrække andre og flere ansøgere, som kan udvikle branchen i en grøn retning, forklarer Jo Dietrich.

Blandt andre har Nationalt Center for Erhvervspædagogik, Letbek og Aage Vestergaard Larsen budt ind med deres erfaring med udviklingsprojekter på erhvervsskoleområdet og samspil mellem skoler og virksomheder.

- Vi skal sikre, at vi som land går forrest og uddanner medarbejdere med højt videns- og kompetenceniveau, som bidrager til at finde nye og bæredygtige løsninger i virksomhederne. For mig at se handler det om at udvide uddannelsens faglige indhold og samtidig skabe et mindset hos den enkelte om bæredygtig grøn omstilling.

Tilmelding skal ske her.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

9.453