23948sdkhjf

Elretur bejler til emballagevirksomheder: Vil løfte byrde fra producenternes skuldre

Plast skal indsamles og genanvendes. Det har Danmarks største kollektivordning for genanvendelse og genbrug af el-produkter, non-profit-organisationen Elretur, også lagt sig i selen for, og derfor sættes der nu ind for at indsamle emballage fra importører og producenter.

Initiativet sker som led i producentansvaret: 1. januar 2025 skal producenter og importører nemlig sikre, at emballage kommer ud af affaldsstrømmen og bliver genanvendt om muligt. Elretur byder ind for at løfte byrden fra producenternes skuldre. Elreturs eksisterende set-up betyder nemlig, at man nemt og effektivt kan udnytte de åbenbare synergier mellem indsamlingen og behandlingen af el-artikler og de store mængder af emballage, siger adm direktør Morten Harboe Jepsen i en pressemeddelelse.

- Elretur har allerede indsamlings- og håndteringslogistikken på plads. Og vi har erfaringen og et kæmpe netværk indenfor affaldsområdet i Danmark og udlandet. Så vi kan allerede fra dag et sikre, at meget mere emballage tages ud af affaldsstrømmen og genanvendt. Til gavn for miljøet, for virksomhederne og for befolkningen, siger adm. direktør i Elretur, Morten Harboe Jepsen.

Elreturs systemer sikrer i dag sporbarheden af de kasserede el-artikler. Disse systemer kan også anvendes på det nye emballageområde, så man sikrer, at emballagens vej ind og ud af affaldsstrømmen kan følges.

Elretur vil tilbyde at håndtere og genanvende emballage, ikke alene for foreningens mere end 950 medlemmer, men for alle danske virksomheder, som producentansvaret kommer til at berøre.

De nye regler for emballage minder meget om de regler, der allerede er gældende for producenter og importører af el-artikler, og derfor ser Morten Harboe-Jepsen meget positivt på mulighederne for at håndtere de store mængder emballage og sikre den højest mulige genbrugs- og genanvendelsesprocent.

- Hele Elreturs organisation er i forvejen dimensioneret til at indsamle, håndtere, genbruge og genanvende materialer. Så vi er 100 procent klar til at håndtere emballagen, når kalenderen siger 1. januar 2025, siger Morten Harboe-Jepsen.

Morten Harboe-Jepsen opfordrer alle genbrugsaktørerne til samarbejde.

Producentansvar

  • Miljøstyrelsen vurderer, at ca. 41.000 virksomheder bliver omfattet af det nye producentansvar på emballage. 
  • Myndighederne indfører de nye regler for at sikre, at langt mere emballage end i dag bliver genbrugt eller genanvendt.
  • Miljøstyrelsen vurderer, at virksomhederne under ordningen for producentansvar får en regning på minimum 2,3 mia. kr. årligt.
  • Elretur er Danmarks største kollektivordning, som repræsenterer mange forskellige brancher og virksomhedstyper. Nonprofitvirksomheden håndterer producentansvaret for elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE) samt batterier på vegne af mere end 950 medlemmer.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu begynder forhandlingerne om bindende aftale for verdens plastikaffald
Terma slår omsætningsrekord på ny
Her er vinderen af Plastprisen 2023
Billedgalleri fra Plastdagen
Carmo og Krebs & Co vil skubbe 3D-print ud på fabriksgulvet
Carmo tjener en million kroner mere på bundlinjen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094