23948sdkhjf

Tætpakket plasttelt quizzede viden om produkter og polymerer på Folkemøde

Folkefesten fortsætter i Allinge på Bornholm efter år med Covid19, og en markant tørsten efter igen at være fælles om Folkemødet kan mærkes på det nordlige Bornholm.

Solen skinner næsten symbolsk over klippeøen, og på havneområdet vrimler det med arbejdende og ferierende gæster og paneldebattører.

Dem, der har dømt folkefesten ude og omdøbt den til Djøffernes sommerseminar skal tænke sig om en ekstra gang. Menig mand, skoleklasser, folkepensionister og generelt nysgerrige danskere er på plads på festivalen og vrimler rundt mellem en skøn blanding af skarpe politiske holdninger, debatter, flæskestegssandwich og selvfølgelig øl i genbrugsglas i plast.

Brancheforeningen Plastindustrien er som vanligt med på årets Folkemøde. I dag fredag har man afholdt sin egen event "Plastindustriens Store Quiz" i et proppet Primetime-telt tæt på havnen.

Med Huxi Bach - hvis faster arbejder hos genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen - ved roret, blev quizzen skudt igang i et fyldt telt, og med Rasmus Grusgaard og Anders Kildegaard Knudsen fra Plastindustriens sekretariat som ekspertpanel.

Fire unge politikere udgjorde quizdeltagere, der besvarede spørgsmål om populære plastprodukter, godt bakket op af et oplagt og gættelysten publikum, der gik fra quizzen godt opdateret på plast, polymer og årstal for skelsættende plastprodukter.

Dagens største bifald blev iøvrigt uddelt til Christian fra Konservativ Ungdom,  der gerne vil have plastsugerøret tilbage.

Miljøpolitisk chef Christina Busk var inviteret til debat hos ngo’en Plastic Change på skonnerten ’Freja’ om emnet "Reducerer emballage madspild". Hu var omgivet af stærke kræfter fra den grønne tænketank Concito, REMA 1000 og Selina Juul fra Stop Spild af Mad, Selina Juul, var med på dækket.

- Det er en vigtig debat, der indimellem kører lidt skævt i mangel på fakta eller unøjagtige konklusioner, resultaterne bliver ofte substitution til emballager i andre materialer, hvilket ikke nødvendigvis er godt for hverken klimaet eller miljøet samlet set, siger Christina Busk.

Fredag eftermiddag deltog Christina Busk, flankeret af resten af sekretariatet, i en paneldebat om fremtidens bæredygtige produktion. Det foregik hos Akademiet for Tekniske Videnskaber, sammenmed Leif Nielsen, branchedirektør i DI Fødevarer, og Thomas Hoffmann-Bang fra Industriens Fond.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078