23948sdkhjf

Maersk Supply Service forlænger engagement i bekæmpelse af havplast

Ankerhåndteringsskibene ’Mærsk Tender’ og ’Mærsk Trader’ skal fortsætte i yderligere et år hos The Ocean Cleanup i Stillehavet

Maersk Supply Service har siden 2018 leveret projektstyring og stillet tonnage til rådighed ved organisationen The Ocean Cleanup’s offshore-kampagner. Den hollandske non-profit green-tech organisation, udvikler og skalerer opsamlingsteknologier, som skal medvirke til at fjerne plast fra havnene.

Offshore-kampagnerne har fundet sted i Great Pacific Garbage Patch, den største ophobning af havplast i verden, og har involveret bugsering og afprøvning af The Ocean Cleanup’s plastindsamlingssystemer for at optimere systemernes levedygtighed og kapacitet til efterfølgende opskalering.

- Havets sundhed er en integreret del af Maersk Supply Services kerneværdier og strategi. Havene rummer nøglen til mange af de energiudfordringer, der ligger foran os, og derfor mener vi, at vi har et ansvar for at beskytte og genoprette dets sundhed. Det er vigtigt, at vi proaktivt bruger vores særlige kapaciteter til at forbedre havets sundhed gennem partnerskaber og politikker, og derfor er vi meget glade for at kunne fortsætte vores samarbejde med The Ocean Cleanup, siger Jonas Munch Agerskov, Chief Commercial Officer hos Maersk Supply Service i en pressemeddelelse.

Til dato har The Ocean Cleanup indsamlet omkring 67.000 kg plastikaffald fra Great Pacific Garbage Patch.

Udover fartøjerne og projektstyringen fra Maersk Supply Service, yder A. P. Møller-Maersk også logistikstøtte til The Ocean Cleanup, der sikrer global end-to-end transport af projektudstyret samt det indsamlede havplastik og de systemer, der anvendes til at forhindre, at der udledes plast til havet fra floder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.297