23948sdkhjf

Drustrup: DI Produktion er en milepæl for danske produktionsvirksomheder

DI Produktion blev en realitet på den stiftende generalforsamling i går, og nu har Produktionsdanmark et fælles talerør i samfundsdebatten. Men er der tale om en milepæl for dansk produktion generelt?

- Ja, det kan man godt sige. Det er i hvert fald et initiativ, som mange af vores medlemmer har efterlyst. Helt overordnet har vi nemlig brug for en organisation, der kan tale politik på de lidt større linjer med udgangspunkt i dansk produktion. I takt med, at DI er blevet større og mere bredt sammensat, er der opstået et behov for, at der en samlet stemme, der taler specifikt på vegne af Produktionsdanmark. Det er helt naturligt, at vi nu har fået et branchefællesskab på linje med DI Rådgiverne og DI Handel, siger adm. direktør for brancheforeningen Plastindustrien, Thomas Drustrup.

Drustrup vil i samme ombæring gerne understrege, at DI Produktion på ingen måde erstatter de aktiviteter, der foregår i Plastindustrien.

- Der er tale om et samarbejde, et supplement til vores nuværende aktiviteter og det har været afgørende for os, at vi ikke afgiver suverænitet. Plastindustriens fokusområde er at skabe så meget værdi som muligt for plastbranchen - det er det også fremover. Til gengæld får vi nu en fælles organisation, som ressourcemæssigt kan løfte nogle opgaver, vi ikke selv har mulighed for. Derudover kan vi løfte hinanden på de tre fokusområder, DI Produktion har udgangspunkt i: Digitalisering, tiltrækning af arbejdskraft og grøn omstilling. Det er tre vigtige områder i dansk produktion, også for plastproducerende virksomheder, og det er områder, hvor vi kan være til støtte for DI Produktion og omvendt, siger Drustrup.

DI Produktion årsdag 2022

DI Produktion får sit eget sekretariat med egen direktør og får kontorer i Industriens Hus, hvor Plastindustrien også har hjemme. Direktørposten er endnu ikke besat.

Vigtigt at være med fra start

De plastproducerende virksomheder får rig mulighed for indflydelse i DI Produktion, da flere markante stemmer repræsenterer plastbranchen i den nye bestyrelse.

Camilla Haustrup Hermanden fra Plus Pack bliver formand, og Plastindustrien har to bestyrelsesposter, hvor Plastindustriens formand Søren Ulstrup, Ulstrup Plast/SP Group og næstformand Michael Bayer Thomsen, Letbek, repræsenterer plastbranchen. Bedre start kan man vel ikke få set med plastens øjne?

- Det er meget positiv begyndelse, og det har også været vigtigt for os af samme årsag at være medstifter. Det er afgørende for os at være med fra starten, så vi kan præge udviklingen af både strategien, politikken og kommende fokusområder i det nye fællesskab, siger Thomas Drustrup.

Set med plastbranchens øjne er det også interessant, at Jesper V. Christensen fra Danfoss er næstformand, og at Jes Munk Hansen, Terma og Anders Lund Hansen, Grundfos sidder i bestyrelsen.

Ulstrup: Generalforsamling i positiv ånd

Plastindustriens formand og nu også bestyrelsesmedlem i DI Produktion, Søren Ulstrup, deltog på den stiftende generalforsamling i går, hvor der var god stemning, fortæller han:

Med DI Produktion er vi tilbage ved udgangspunktet, tilbage til rødderne om man vil.

Med DI Produktion er vi tilbage ved udgangspunktet, tilbage til rødderne om man vil. Søren Ulstrup, formand i Plastindustrien

- Der var en meget positiv ånd. Det er mærkbart, at DI Produktion har været ventet længe, siger han.

Og med rette, mener formanden.

- Med DI Produktion er vi tilbage ved udgangspunktet, tilbage til rødderne om man vil. Det har været nødvendigt. DI Produktion bliver DI's største branchefællesskab med en lønsum på over 100 mia. kr. Vi samler ca. 3.800 medlemsvirksomheder. Det tal siger lidt om, hvilket udgangspunkt DI havde for mange år siden. Mange har måske følt, at DI's kerne er blevet mere spredt i forskellige fragmenter, siger Søren Ulstrup, der specielt glæder sig til at få større muskler på uddannelsesområdet.

- Vi skal vise plastbranchen og Produktionsdanmark frem for de unge, og det er langt nemmere, hvis man har et fundament at stå på og i forvejen har gjort de unge opmærksomme på produktionen og de fremtidsmuligheder, der ligger i den.

Historisk vanskeligt

Camilla Haustrup Hermansen repræsenterer plastemballagevirksomheden Plus Pack og sidder på et mandat for Fremstillingsindustrien.

Hun kalder timingen for DI Produktion "yderst aktuel". I en pressemeddelelse fra DI sagde hun i går:

- Det er virkelig positivt, at DI Produktion nu samler kernen i dansk erhvervsliv, indtil videre 3.800 af DIs produktionsvirksomheder, til en fælles stærk enhed, der virkelig vil give genlyd politisk. Jeg glæder mig til arbejdet med at skabe en positiv udvikling for produktionsvirksomheder på DI Produktions tre fokusområder, siger Camilla Haustrup Hermansen, der er fuldt klar over, at hun tiltræder posten i en tid, hvor produktionsvirksomhederne står i en historisk vanskelig position, hvor der blandt andet er problemer med råvarer, forsyningskæder og inflation.

- Netop i sådan en situation er det afgørende, at vi står sammen og taler med en klarere og kraftigere stemme over for politikere og alle andre, siger Camilla Haustrup Hermansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nu begynder forhandlingerne om bindende aftale for verdens plastikaffald
Terma slår omsætningsrekord på ny
Her er vinderen af Plastprisen 2023
Billedgalleri fra Plastdagen
Carmo og Krebs & Co vil skubbe 3D-print ud på fabriksgulvet
Carmo tjener en million kroner mere på bundlinjen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14