23948sdkhjf

Det er NU, du skal rykke

En plastmagerlærling på en EUX-uddannelse... Var det en idé? For så er det nu, du skal rykke. De nye plastmagerlærlinge på EUX-uddannelserne - det er dem, der også ender med at få stud

enterhue på hovedet - starter deres uddannelse til august. Så hvis søger sådan én, skal du hellere agere i dag end i morgen.

"EUX-uddannelsen til plastmager åbner andre muligheder for virksomheder til at indgå uddannelsesaftaler med en ny gruppe af plastinteresserede unge, der ønsker en praktisk uddannelse med et højt bogligt niveau – og med mulighed for efterfølgende at tage en videregående uddannelse til for eksempel ingeniør med speciale inden for plast," skriver Plastindustrien på sin hjemmeside kombineret med en udtalelse fra LEGO's Christoffer Høvsgaard, senior manager i Moulding Academy.

- EUX-plastmagere vil give os en strategisk fordel i fremtiden, fordi uddannelsen kombinerer det boglige og det håndværksmæssige. Det betyder, at vi kan benytte elevernes viden og kompetencer i flere forskellige projekter end ellers, bl.a. fordi de har matematik på et højere niveau. Og de, der læser videre til ingeniør, kender alle funktionerne i virksomheden og har kernekompetencerne fra LEGO, siger Christoffer Høvsgaard.

Og det er ikke kun virksomheder på størrelse med LEGO-koncernen, der kan have gavn af en EUX-plastmager, mener Høvsgaard:

– Det er en god ide for alle virksomhedsstørrelser, for med den industrialisering og industri 4.0 vi er i gang med, er der brug for andre medarbejdere og med andre kompetencer i fremtiden. Og der er Eux’erne en god base at bygge videre på. De kan efter endt uddannelse anvende deres kompetencer til f.eks. projektledelse, kommunikation og andre opgaver, hvor man tidligere skulle have fat i andre profiler af medarbejdere. Så for at styrke fremtidens plastmagerfunktioner er Eux’erne super kandidater, siger Christoffer Høvsgaard.

De elever, der starter uddannelse i august 2022, kommer ud i virksomheden i juni 2023. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094