23948sdkhjf

Damvig ruller ny 3D-teknologi ud

Prototal Damvig lægger endnu en avanceret teknologi til den eksisterende pallette af avancerede 3D print-teknologier, som søskendeparret Susanne Damvig og Jesper Damvig i forvejen tilbyder kunder.

Såvel i forhold til accelereret prototypeudvikling som i forhold til serieproduktion udvider SAF grænserne for 3D print

Nu bliver mulighederne endnu større, for i et tæt samarbejde med amerikanske Stratasys kan Damvig præsentere kunder for en nyhed. SAF-teknologi: Selective Absorption Fusion Technology.

Komplekse løsninger og snævre tolerancer

- Med SAF er det muligt at øge højpræcisions produktionen af komplekse emner med teknisk høje kvalitetskrav og flot finish. Såvel i forhold til accelereret prototypeudvikling som i forhold til serieproduktion udvider SAF grænserne for 3D print som et velegnet alternativ, siger adm. direktør Susanne Damvig.

SAF er ideel til fremstilling af emner med komplekse geometrier, herunder for eksempel dele med indre hulrum og hvor tolerancerne er snævre.

Fordi produktionstiden samtidig sænkes, er SAF en attraktiv mulighed for mange virksomheder.

Samtidig rummer SAF gode tekniske egenskaber, blandt andet fordi emnet produceret med SAF indkapsles i selvbærende pulveriseret materiale.

Det eliminerer behovet for yderligere støttende strukturer såvel på som inden i komponenterne. Det sænker produktionstiden og dermed er det med til at minimere omkostningerne. Efterfølgende kan emnerne både slibes og males. 

SAF er en sintring af PA11 pulver. Med SAF-teknologien skabes emner i Nylon 11. Det sker lag på lag ved at varmeabsorberende blæk påføres.

Efterfølgende smeltes geometrien sammen via infrarød-følsom HAF (High Absorption Fluid). HAF-processen får plastikpulverpartikler til at smelte sammen lag for lag. Cyklussen gentages, indtil delene - lag efter lag - er færdigbyggede.

Den robuste højtydende polymer består af et 100 procent biobaseret materiale, der er afledt af bæredygtigt produceret ricinusolie.

Prototal Damvig kan på Stratasy-udstyret fremstille SAF-teknologi-emner med maksmål 315 mm X 208 mm X 293mm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125