23948sdkhjf

Hilton sparer tonsvis af pap ved at bruge plast

En af landets førende kødforædlingsvirksomheder ligger ved Aarhus og har kun én kunde: Hilton Foods Danmark leverer alt detailpakket kød til Coops danske butikker.

Og efter 11 år på det danske marked runder virksomheden snart milliarden i omsætning.

Den store succes skal blandt andet findes i et fuldautomatisk ordrepluksystem, som afleverer varerne til otte robotter, der sørger for, at de bestilte varer konkret bliver samlet i kasser af plast til de 1.100 Coop-butikker fordelt over hele landet.

Alle færdigpakkede fødevarer fra de 11 linjer hos Hilton Foods Danmark i Hasselager forlader automatisk produktionsafsnittet og kører ud på højlageret. Det foregår i genbrugskasser af plast, som indgår i et retursystem helt ud til butikkerne og tilbage igen.

- Vi kunne også have brugt papkasser. Men ved at genbruge kasserne sparer vi 800 tons pap om året, siger Marc Kristensen, der blandt andet er ansvarlig for logistikken hos danske Hilton.

Plastkasserne ender på højlageret, som blev bygget i 2012, og som er bygget i 12 meters højde med plads til 60.000-70.000 varenumre.

Her er der installeret et fuldautomatisk ordrepluksystem, som afleverer varerne til otte robotter, der sørger for, at de bestilte varer konkret bliver samlet i kasser til de 1.100 Coop-butikker fordelt over hele landet.

Leveringssikkerhed giver nye kunder

Marc Kristensen påpeger, at pluksikkerheden ligger på 99,9 procent.

Et mindre forretningsområde er skudt op i kølvandet på den høje leveringssikkerhed, når man nu alligevel har en stor automatiseret logistikterminal. Ifølge Marc Kristensen sender flere og flere producenter af fødevarer, deriblandt Danish Crown og fiske- og kyllingeproducenter, nu deres fødevarer til Coop gennem den østjyske terminal.

For opgaven med tredjepartsprodukterne får Hilton et såkaldt håndterings-fee af Coop.

- Otte mand i logistikterminalen sørger hver uge for, at butikkerne får 1.000 tons varer. Havde vi ikke automatiseret vores lager, ville vi have brug for 300 mand til den manuelle plukning og pakning, fremhæver Marc Kristensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093