23948sdkhjf

Industritekniker kritiserer DM i Skills: En kaotisk fuser

Ikke alt forløb efter planen for industritekniker-uddannelsen under det netop overståede DM i Skills i Høng.

Blandt andet var der på den første konkurrencedag onsdag store problemer med at få strøm frem til CNC-maskinerne, og torsdag blev der slukket for varmen i det store hvide telt, mens industriteknikerne stadig svedte ved maskinerne.. 

Det mener konkurrencedeltager Nikolaj Pedersen er helt uacceptabelt. 

- Det er en skandale, at det er så kaotisk, og det er lidt en fuser, at man står og mangler strøm onsdag siger Nikolaj Pedersen, som tager sin uddannelse på Herningsholm Erhvervsskole og har ECM som praktiksted.

Skills slukkede for varmen

Den manglende strøm var årsag til, at Nikolaj Pedersen fik en enorm lang dag torsdag. Her strakte sig udover klokken 15, hvor Skills slukkede for varmen i det hvide telt.

- Vi stod i 12 graders varme og bearbejdede emner. Det er klart, de udvider sig, når det så bliver 20 grader igen, og det er langt fra optimalt. Jeg føler, jeg har spildt tiden og de sidste fire måneders forberedelse op til denne her konkurrence, siger Nikolaj Pedersen.

Han kritiserer derudover, at emner og værktøjer ikke var kørt ind på CNC-maskinerne, da konkurrencen gik i gang, og så synes han generelt, at rammerne for både bespisning og overnatning var alt for sløje.

Dommere: Svære vilkår

De to faglærere Henrik Nielsen fra Learnmark i Horsens og Kasper Moesgaard fra Herningsholm var dommere for industriteknikerne under Skills i Høng.

De bekræfter, at årets konkurrence har fundet sted under svære betingelser.

- Deltagerne har været under et enormt pres i nogle meget vanskelige rammer. Det er forhold, der ikke er helt optimale, erkender Kasper Moesgaard.

Det er Henrik Nielsen enig i.

- Vores uddannelse er måske ikke særlig smart at have på en pløjemark, og vi er klar over, at der er noget utilfredshed med rammerne. Men omvendt må vi sige, at det her også handler om at kunne løse de udfordringer, som opstår, siger Henrik NIelsen.

Deltager: Vi må løse problemerne

Det var da heller ikke alle deltagere i industriteknikeruddannelsen, der var utilfredse.

- Jeg er sådan set meget tilfreds med arrangementet. Vi må løse de problemer, der er. Sådan er det også i virkeligheden, siger Mathias Grønkjær, der tager sin uddannelse på EUC Nordvest og har praktiksted på Cimbria.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.204