23948sdkhjf

60 procent af Fiberline solgt: Pris 422 mio. kr

Den schweiziske kompositkoncern Gurit har købt 60 procent af danske Fiberline Composites, der har produktion i Middelfart og i Kina. I den forbindelse trækker den hollandske investeringsbank ABN Amro sig ud af ejerskabet af Fiberline Composites.

Børsnoterede Gurit er blandt andet en stor spiller inden for kompositter til vindmøllevinger, og det er her Gurit og Fiberline Composites kan få en god synergi. Fiberline Composites produceres kompositbjælker til vindmøllevinger.

- Gurit producerer blandt andet sandwichmaterialer og lim til kompositter. Hvis vi lægger deres og vores materialer sammen, så dækker vi cirka 50 procent af de materialer, som du finder i en vindmøllevinge. Så vi er ikke bare en leverandør af søm og skruer. Vi kan levere en stor del af et færdige produkt til de store vindmølleproducenter, siger adm. direktør Lars Fuglsang, Fiberline Composites.

Parterne fortæller, at Gurit har overtaget 60 procent af firmaet for 58 mio. schweizerfranc, svarende til 422 mio. kroner. Det værdisætter Fiberline Composites til 703 mio. dkr.

Del af international koncern

På anden måde vil Fiberline også få gavn af at blive en del af en international koncern. Virksomheden er i forvejen ved at globalisere sin forretning ved at bygge en fabrik i Indien.

- Gurit er alle de steder, hvor vi gerne vil hen, siger Lars Fuglsang.

Fiberline Composites planlægger også en fabrik i Mexico.

- Her er Gurit også i forvejen, og det kan hjælpe os meget på vej med at etablere en virksomhed, siger Lars Fuglsang.

Alt i alt ser han, at Fiberline Composites vækstplaner er styrket væsentligt ved at Gurit træder ind i ejerkredsen.

Familie bag firmaet

Familien Thorning, som står bag Fiberline, har købt ABN Amro's andel på cirka en tredjedel af Fiberline Composites, og har derefter solgt 60 procent af virksomheden til Gurit.

Den anden del af Fiberline, Fiberline Building Profiles, er stadig i familien Thornings ejerskab. Dorthe og Henrik Thorning stiftede Fiberline i 1979.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093