23948sdkhjf

Fleksibel produktion bringer Davinci på banen

Davinci leverer lavvolumen produktion af tekniske plastemner, både prototyper, og også mindre serier af 3D-printede emner. 
- Vi producerer serier dér, hvor det ikke kan betale sig at investere i et værktøj til sprøjtestøbning. Produktionen bliver mere fleksibel med additiv fremstilling, og vi kan også producere med skjulte luftkanaler for eksempel, hvilket ikke kan lade sig gøre med sprøjtestøbning, siger Ole Lykke Jensen, der producerer industrikomponenter, blandt andet til vindmølle- og medicoindustrien.
Han viser rundt i det imponerende set up af produktionslinjer i Billund, og fortæller entusiastisk om fremtidens 3D-fremstilling, og hvordan flere og flere industrielle markeder kan se fordelene ved 3D-print.

SP Group opruster 

Med købet af Davinci i februar - og CNC-bearbejdningsspecialisterne Bovil ApS i marts - bliver SP Group en endnu vigtigere spiller på leverandørmarkedet. 
Koncernen kan med de to køb tilbyde kunderne et netværk af virksomheder med specialer, der dækker stort set hele plastbranchen. Den strategi kan Ole Lykke Jensen se mange positive effekter af. 

- Vi har fået en masse fætre og kusiner, og for os her på Hedegårdsvej kan vi mærke, at det faktisk betyder virkelig meget at være en del af noget større. Så sent som i går var kolleger fra koncernen, fra Medicopack og fra SP Moulding, på besøg. Det var virkelig interessant at kunne vise mulighederne frem for kunder, der også har en interesse i butikken her. De ser nogle muligheder, som de ikke har fået øje på før, alene fordi vi automatisk er kommet i søgelyset hos en stor del af virksomhedscheferne og projektlederne i koncernen. Der er så mange synergier, der skal udforskes, siger Ole Lykke Jensen.

3D ender i glemslen

Selvom mange plastvirksomheder har forsøgt sig med 3D-print, ender det ofte i glemslen, forklarer Ole Lykke Jensen.
- Måske har man haft en enkelt FDM-printer stående, men der skal nogen til at betjene den, og så ender den uberørt i et hjørne. Måske er ham, der var mest begejstret for idéen, rejst fra virksomheden. Her hos os, kan man få fremstillet alt efter behov hos specialister. Det er en kæmpe fordel. 
Adm. direktør for SP Group, Frank Gad, sagde i en fondsbørsmeddelelse efter købet af Davinci:

- Købet af Davinci accelererer SP Groups vækst. Vi køber en velfungerende og velpositioneret virksomhed med fremragende ledelse og dygtige medarbejdere ud fra en klar overbevisning om, at vi i fællesskab kan udnytte vores erfaringer inden for udvikling, produktion og salg af plastkomponenter til at styrke konkurrencekraften og skabe en endnu stærkere position internationalt, siger SP Groups administrerende direktør Frank Gad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.859