23948sdkhjf

BILLEDSERIE: DM i Skills er i fuld gang

Torsdag åbnede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil årets udgave af DM i Skills som finder sted i Høng.

286 elever dyster i 27 konkurrencefag og 22 demonstrationsfag. Arrangementet slutter på lørdag.

For første gang deltager plastmager- og værktøjsmageruddannelsen.

Den fælles stand er blevet til i et samarbejde mellem Plastindustrien og Industriens Uddannelser, Skive College, Next København, Den jydske Haandværkerskole og Værktøjindustrien i Danmark.

Besøgende kan oplever branchens fagområder

"På den fælles stand illustreres det, hvordan de to fagligheder i plastbranchen ofte samarbejder og er gensidigt afhængige af hinandens kompetencer og funktioner. Og dertil får eleverne mulighed for selv at prøve kræfter med produktionen og betjene en sprøjtestøbemaskine, arbejde med en standse-og-klippe-maskine og udføre et personligt design i 3D-print. Dertil vil de også kunne opleve de forskellige trin i at arbejde med genanvendte plastmaterialer," skriver Plastindustrien på sin hjemmeside.

På standen bliver der også slået et slag for den nye EUX-plastmageruddannelse, som søger elever med opstart til august 2022.

- Det er vores håb, at så mange elever som muligt kommer forbi og oplever, hvordan plastbranchen på alle måder former fremtiden i alt fra nyttige til livsvigtige plastprodukter, siger Jan Bybjerg Pedersen, direktør i Schoeller Plast i Regstrup.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094