23948sdkhjf

Tentoma vækster vildt: Plastbesparende pakkemaskiner med genanvendeligt plast er et hit

Tentoma i Broager ved Sønderborg har skabt en opsigtsvækkende stigning i omsætningen på 78 procent fra 2020 til 2021. Væksten er sket på baggrund af Tentomas kunders ønske om at spare på emballering af de produkter, der sendes ud til deres kunder. Kunderne vil ikke nødvendigvis undgå at bruge plast, som i de fleste tilfælde er den bedste løsning. De vil blot bruge mindre, oplyser Tentoma.

Væksten har betydet, at antallet af medarbejdere hos Tentoma er udvidet fra 20 til 25 - og væksten fortsætter i 2022.
- Vi oplever en stor interesse for vores innovative teknologi, som kan pakke større - og ikke mindst aflange - emner ind forsvarligt ved brug af mindre plast, mindre energi og dermed spare virksomhederne for penge. Samtidigt benytter vi genanvendelig plast. Det er en ’win-win’ for både virksomhederne, kunderne og klimaet, siger Tentomas direktør Henrik Raunkjær.

Tentoma har i virksomhedens første leveår brugt mange ressourcer på at analysere virksomhedernes behov ved emballering og kom frem til, at den traditionelle løsning med at pakke materialer ind i for meget plast og bagefter sende produktet igennem en varmekrympeovn, ikke længere er tidssvarende i en verden, hvor CO2-udledningen skal ned.

- Udover det afgørende økonomiske aspekt – nemlig at vores maskiner kan tilbagebetales indenfor 2-4 år gennem sparet energi og plast – så hjælper vi vores kunder med at leve op til deres målsætning om at blive grønnere i deres forskellige processer, fortæller Henrik Raunkjær.

En af Tentomas kunder, der producerer glasuld i Finland, sparer efter egne udtalelser 32 tons plast om året og 165 megawatttimer el, og investeringen i pakkemaskinerne fra Tentoma har tjent sig hjem på under to år.

- I sidste ende er det økonomien, der er afgørende for beslutningen om at købe vores teknologi, og når vi så har leveret, tager kunderne det med i deres CSR-rapport og sender gerne en pressemeddelelse ud om den mængde plast og energi, de kommer til at spare, fortæller Henrik Raunkjær

- Plast er et fantastisk materiale, og vi går ikke ind for at afskaffe plast, da det er et meget nyttigt og billigt materiale. Problemet er de mennesker, der kaster plast i naturen. Rigtigt anvendt, genanvendt og bortskaffet er plast et klimavenligt materiale, siger Henrik Raunkjær.

Tentoma blev stiftet i 2011 af Frank Bruhn, hvis navn virksomheden bar frem til 2017. Tentoma producerer en fuldautomatisk emballeringsmaskine til større emner. Maskinen strækker plasten og sikrer helt vandtæt emballering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095