23948sdkhjf

100 år med speciale i tætninger og pakninger

100 år!

En stor mærkedag for en plastvirksomhed, og selvfølgelig også for Betech, der runder et flot århundrede i 2022.

Det fejrer tætnings-og pakningsspecialisten Betech faktisk hen over hele året. Man lægger ud med en erindringsbog, der er publiceret i dag, og jubilæumsåret kulminerer til efteråret, hvor Betech har planlagt en jubilæumsdag for virksomhedens medarbejdere.

Specialisten i pakninger, tætninger, støbt gummi og funktionelle polymerprodukter fylder 100 år. Jubilæumsåret bliver blandt andet markeret med en serie små fortællinger om virksomhedens hundredårige historie, som publiceres fra den 20. januar.

Journalist Frede Madsen har kortlagt Betechs historie med 15 nedslag i historien og  en farverig udvikling fra 1922 og frem til i dag. Fortællingerne baserer sig på både research og interview af vidt forskellige interessenter og kan læses på hjemmesiden – www.betech.dk/100.

100 år i Danmark, 15 i Kina og 10 i Norge

Hundrede års jubilæum involverer flere generationer af mennesker, der har viet hele eller store dele af deres arbejdsliv til virksomheden. Virksomheden har gennemlevet mange epoker: Fra recession til øget industrialisering, økonomisk opsving, finanskrise og nu pandemi. Det gælder naturligvis de hundrede år her i Danmark, men i 2022 kan Betech også markere 15-års jubilæum i Kina og 10 år i Norge

De to artikler, der nu er frigivet som de første i serien, fortæller om to af de i alt tre historiske industrifænomener, som Betech er rundet af: Det københavnske handelsfirma Ferd. Johansen (1922) og den legendariske gummivarefabrik Codan Gummi i Køge, som har rødder så langt tilbage som 1908 til den tidlige industrialisering i Danmark.

Den tredje hjørnesten, som Betech er bygget på - den vestjyske stansefabrik Scanlex (1967) - introduceres i næste publicering omkring vinterferien.

Overraskende læsning for både kunder og personale

- Med artikelserien ønsker vi at give både nuværende og kommende medarbejdere et sammenhængende, fælles billede af Betechs baggrund frem til i dag. Men også kunder og leverandører kan få glæde af at læse artiklerne - eller dele heraf. Der skal nok ligge en overraskelse eller to om deres samarbejdspartner gemt i fortællingerne, siger marketing manager Kenneth Krag Møller.

- Betechs historie er jo et samtidigt spejl af udviklingen hos vores mange bemærkelsesværdige kunder. Vi er stolte over den lange, solide historie – og ikke mindst den mangfoldighed af tekniske virksomheder, vi får lov at samarbejde med i dag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141