23948sdkhjf

Genplast A/S deltager i forskningsprojekt om genanvendelsesbranchens arbejdsmiljø

- Vi ved ikke meget om kemiske og biologiske påvirkninger blandt medarbejdere i genanvendelsesbranchen. Fra udenlandske undersøgelser tyder det på, at der kan være nogle skadelige påvirkninger, men vi ved bare ikke, hvordan det er  i Danmark. Derfor er vigtigt at få det undersøgt i den danske branche.

Sådan siger forsker og projektleder ved Aarhus Universitetshospital, Karoline Kærgaard Hansen, om et stort arbejdsmiljøprojekt, som blandt andet nordjyske Genplast deltager i.

Universitetshospitalet har netop afsluttet dataindsamlingen i projektet, som undersøger arbejdsmiljøet blandt medarbejdere, der arbejder med sortering og genanvendelse af affald – herunder af plast.

Affaldsfraktionerne kommer primært fra husstanden og inkluderer plast, metal, farligt affald, elektronik, pap/papir og bioaffald.

Nikolaj F. Rasmussen, planlægger i Genplast, siger:

- Vi er glade for at bidrage til at få mere viden om arbejdsmiljø i en genanvendelsesvirksomhed som vores. Både fordi det er vigtigt for os at være på forkant i forhold til at sikre, at alting foregår forsvarligt, og at vi tager de rette forholdsregler. Samtidig er genanvendelsesbranchen i stor vækst lige nu, og vi vil gerne være med til at belyse, at arbejdsmiljø tages alvorligt.

Forskerteamet har besøgt 12 virksomheder, både private og kommunale. Her indsamlede man støv-, urin- og blodprøver og lavede lungefunktionstests på 102 medarbejdere. Prøverne bliver nu analyseret, og forskerne regner med at have svar på alle prøver i løbet af 2022.

Brancheorganisationen Plastindustrien er sammen med Dansk Industri, 3F og Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer (DAKOFA) alle en del projektets følgegruppe.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11