23948sdkhjf

Kina kæmper med gigantisk plast-forbrug - du kan blive en del af løsningen

Kinas emballageforbrug er steget eksplosivt i takt med kinesernes kæmpe marked for takeaway. Emballagen, der ofte består af plastmaterialer, bliver sjældent genanvendt. 

Men nu har det danske konsulat i Kina sammen med det kinesiske multinationale konglomerat - Alibaba-gruppen - og holdingselskabets store leveringsplatform, Ele.me, sat sig for at gøre en indsats på området. Samarbejdsaftalen hedder ’The Sustainable Packaging Project’.

Danske virksomheder kan blive en del af løsningen. Allerede i november præsenterede en række danske virksomheder deres grønne løsninger og erfaringer for Ele.me til et kick-off event. Her deltog blandt andet også China Packaging Federation, miljøklyngen CLEAN og repræsentanter fra Alibaba Group.

The Trade Council har henvendt sig til PlastForum for at invitere endnu flere danske plast- og genanvendelsesvirksomheder til at bidrage med deres viden og teknologi og potentielt være med til at påvirke Kinas emballageindustri.

The Trade Council i Shanghai, Invest in Denmark, Innovation Centre Denmark og den danske miljøklynge CLEAN har indgået samarbejdsaftalen med Alibaba-gruppen og Ele.me om at udveksle danske og kinesiske løsninger inden for bæredygtig emballage, plastikforurening og cirkulær økonomi.

- Danmarks CleanTech-industri sidder på en stor ekspertviden i cirkulære forretningsmodeller og grøn teknologi. Det ses for eksempel på Danmarks pantsystem og affaldssortering, der efterhånden er blevet en integreret del af danskernes hverdag. Sådan er det endnu ikke i Kina, der blandt andet kæmper med et gigantisk plastforbrug fra landets vækstende takeaway-industri. Det vil en af Kinas største leveringsplatforme, Ele.me, gerne komme til livs med mere miljøvenlige alternativer og innovativ teknologi, lyder det fra The Trade Council under Udenrigsministeriet.

- Jeg mener, at vi har en del, vi kan lære af hinanden, blandt andet ved at kigge på hinandens løsninger, siger den danske generalkonsul i Shanghai, Jakob Linulf.

-  Danmark har især meget erfaring med cirkulær økonomi. De fleste danske fabrikker, anlæg og virksomheder holder sig til den cirkulære model og er meget avancerede i form af energiudnyttelse og vedvarende energikilder. Det er viden, som vi kan dele med vores kinesiske partnere, siger han.

Vil man vidxe mere om samarbejdet og høre om, hvad man som virksomhed kan byde ind med, kan man kontakte chef for Innovationscentret i Shanghai, Martin Rune Hoxer på  marhox@um.dk eller +86 218 025 0604.

The Trade Council er den del af Udenrigsministeriet, som hjælper virksomheder med at realisere deres ambitioner inden for eksport, innovation og vækst. The Trade Council er tidligere kendt som Eksportrådet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094