23948sdkhjf

EPS-presser får lokalpris

DI Vestsjælland har tildelt Hørve-virksomheden Shark Compactors A/S DI Vestsjællands Initiativpris 2021 for den pressemaskine, som Shark har sendt på markedet til at presse EPS og dermed undgå for megen transport af det lette men ellers normalt fyldige materiale.

Shark Compactors maskine kan komprimere flamingoen op til 40 gange.

"Pressemaskinen ligner umiddelbart de maskiner, man smider gamle papkasser i på genbrugsstationerne. Men i maskinen gemmer sig avanceret elektronik og teknologi, som virksomheden i Hørve har patent på. Pressemaskinen bliver afprøvet på en af Odsherred Kommunes genbrugsstationer, og der bliver hele tiden tilføjet nye forbedringer. Men adskillige udgaver af pressemaskinen er allerede i drift i ind- og udland," lyder det i indstillingen.

De kommuner, som har allieret sig med Shark Compactors, sparer penge på transport af EPS'en flamingo, ligesom man ikke længere bruger penge på at brænde affaldet men til gengæld kan sælge den komprimerede EPS til højestbydende, ofte op til 6.000 kr. pr. ton. Genanvendelse giver også store besparelser på CO2-regnskabet.

- Shark Compactors får prisen, fordi virksomheden har vist, at den tør kaste sig over udviklingen af ny teknologi til genanvendelsessektoren og styrke den miljømæssige profil. Initiativet er med til at gøre den grønne omstilling til virkelighed på en jordnær og konkret måde, siger formand for DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen.

Shark Compactors A/S har udviklet pressemaskinen i samarbejde med Odsherred Kommune.

Adm. direktør for Shark Compactors A/S Bent Eriksen har arbejdet med indsamling og genanvendelse af affald i over 30 år.

Flamingo består af 98 procent luft og vejer næsten ingenting, men det fylder meget.

- Jeg værdsætter meget det skulderklap, som vi får med denne pris. Det er en anerkendelse af firmaet og medarbejderne, der har været med til at udvikle vores produkter gennem årene. Jeg lover, at vi blive ved med at lede efter ideer, som kan gøre det lettere at genanvende eller genbruge materialer, som ellers vil ende som affald, siger han.

Pressemaskinerne produceres på virksomhedens fabrik i Tyrkiet, som har 75-80 mand ansat, og hvor der også bliver produceret andre maskiner til affaldssektoren under navnet Shark Compactors. I Hørve arbejder 11-12 medarbejdere på Shark Service Center, hvor udviklingen foregår.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125