23948sdkhjf

Trebo efter kapitalindsprøjtning: Bygger ny fabrik

Da de to iværksættere og ingeniører Andreas Bockhoff og Thomas Trebbien i 2018 for alvor gik i luften med et sorteringsanlæg til sortering af forskelligt affaldsplast, var drømmen at sælge sorteringsanlæg til plastvirksomheder i Danmark og udlandet og dermed øge genanvendelsesgraden på plastvirksomhedernes egne matrikler.

Nu har Trebo valgt at fokusere på at tilbyde plastproducenter en sorteringsservice.

North-East Venture (NEV - ejet af Pandora-stifterne) med adm.direktør Martin Lumbye i spidsen investerede i 2018 et etcifret millionbeløb i Trebo, og nu har fonden som leadinvestor på en ny kapitalrunde på i alt 27 mio. kr. sendt flere midler i retning af Trebo.

- Før var tanken at sælge maskiner. Nu sælger vi udelukkende en sorteringsservice. Og for at få plads til den service, skal vi bruge langt mere plads, end vi har her i Søborg, fortæller Andreas Leth Bockhoff.

Derfor har Trebo nu også en fabrik på vej.

Erstatter virgint materiale

Typisk modtager Trebo overskudsplast fra plastvirksomhederne produktion, der kan bestå af forskellige polymerer, der skal sorteres, så de kan genanvendes direkte i produktionen igen. Derudover er der også en strøm af brugte produkter, som virksomhederne indsamler i take back-ordninger.

Ved hjælp af Trebos patenterede teknologi kan plasttyper sorteres med en renhed på tæt på 100 procent. Det er netop denne renhed, der muliggør, at det sorterede plast kan gå ind og erstatte virgine materialer i et lukket kredsløb.

- Vi har i de seneste år oplevet en stærkt stigende interesse hos vores kunder for udnytte produktionsspild bedst muligt. Herudover oplever vores kunder en stigende efterspørgsel for at returnere end-of-life produkter. Det er fantastisk at se produkter, der har været i brug, blive til en ny og værdifuld råvarestrøm, siger Thomas Trebbien.

Fabrik i 2023

Siden 2018, hvor Trebo udsprang af kontorlokaler på DTU, er det gået stærkt: To mand er blevet til 12 medarbejdere. De små kontorlokaler og fremleje af en fabrikshal på Midtsjælland, er blevet til domicil med hovedkontor i Søborg fordelt på flere etager. 

Den første fabrik skal etableres i 2023, og projekteringsfasen er i fuld gang. Finansielt er alt på plads, nu skal der eksekveres.

- Vi har delt det op i faser. Første fase er at fabriksmodne demosystemet, som vi har her i Søborg. Den anden halvdel af tiden udvikler vi vores teknologier yderligere, siger Thomas Trebbien, da Plastforum besøger Trebo i Søborg.

Trebo har gennem de seneste år set en klar tendens til, at virksomhederne viser stor interesse for en serviceløsning, hvor plastaffald sendes til sortering hos Trebo.

- Vores investorer var helt med med på ideen om at etablere en sorteringsservice og udrulle et fabrikskoncept. Det finansielle kom på plads, og vi er nu i gang med eksekveringen. På kundesiden gav det mening, at det er os, der står med det operationelle, siger Andreas Leth Bockhoff.

Forretningen er med andre ord i fuld gang. Der er skrevet kontrakter på sorteringsservices i en mængde, der understøtter et nyt og meget større setup, der, inden for en overskuelig årrække gerne skulle ende med fem fabrikker på matrikler i Europa.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.267