23948sdkhjf

LPM Production A/S løfter stort ansvar og vinder DI Initiativpris

Dansk Industri Sydvestjylland har tildelt LPM Production A/S i Ølgod DI's Initiativpris 2021 som følge af, at plastvirksomheden igennem en årrække har løftet et stort ansvar både med at uddanne faglærte, ved at integrere medarbejdere på randen af arbejdsmarkedet i arbejdsstyrken, og med at mindske virksomhedens klimaaftryk ved at producere så bæredygtigt som muligt.

- Vi er i bestyrelsen for DI Sydvestjylland meget stolte af, at vi her i vores område har en virksomhed, der på så flot vis løfter et stort ansvar, både når det gælder fremtidens medarbejdere og virksomhedens klimaaftryk.

- Netop manglen på medarbejdere og vores fælles ansvar for at skabe en mere bæredygtig fremtid, er de to helt store udfordringer for erhvervslivet, som vi oplever lige nu. LPM Production A/S har med deres vedholdende indsats vist alle andre virksomheder vejen til, hvad man som virksomhed selv kan gøre. Det er meget imponerende, siger næstformand for DI Sydvestjylland, adm. direktør Jørgen Østergaard, Flensted Food Group A/S.
Initiativprisen er blevet uddelt her til morgen.

LPM Production A/S er en fremstillingsvirksomhed, der er specialiseret i produktion af komponenter af blandt andet plast, herunder 3D opmåling. Virksomheden er dermed en af mange mellemstore underleverandører i industrien.

LPM Production A/S arbejder også intenst på den store opgave med at udbrede kendskabet til industriteknikeruddannelsen over for folkeskolens afgangsklasser, over for studerende i almindelighed samt UU-vejledere og forældre til de unge. Det sker i samarbejde med supportteamet på Herningsholm Erhvervsskole og i regi af samarbejdet ”industritekniker.nu”.

- Jeg tror, alle virksomheder i Varde Kommune er bevidste om, at det bliver sværere og sværere at finde medarbejdere. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi alle gør en indsats for at få så mange ind i arbejdsstyrken som muligt, også de personer der af en eller anden grund ikke er kommet i gang endnu. Derudover er det også vigtigt, at så mange som muligt får mulighed for at tage en erhvervsfaglig uddannelse, for dem er der især brug for ude i erhvervslivet, siger Jørgen Østergaard i en pressemeddelelse.

Også i relation til bæredygtighed og virksomhedens klimaaftryk arbejder virksomheden målrettet på at forbedre sig. Virksomheden er med i samarbejdet ”Green Network” og har siden 2018 udarbejdet en klima- og miljørapport, som omfatter beregning af virksomhedens klimaaftryk.

Herudover samarbejder virksomheden med EcoVadis, som er et uafhængigt vurderingsbureau, der på global basis evaluerer, vurderer og rangerer virksomheders bæredygtighedsarbejde på en meget bred palette (miljø, klima, medarbejdertrivsel, etik). I 2021 gik LPM Production A/S fra en EcoVadis bronzemedalje til en sølvmedalje.
Senest har virksomheden deltaget i DI-projektet KlimaklarSMV og DI’s netværk for verdensmål og strategi for at finde de rette løsninger, herunder hvilke skridt virksomheden skal tage for at mindske udledningen af CO2 yderligere.

- Det er en bunden opgave at nedbringe vores udledning af CO2, derfor er jeg også ekstra glad for at vinderen af vores initiativpris i år, gør en stor indsats for ikke blot at tale om det, men også gør en stor og aktiv indsats ikke blot på klimaområdet, men på en lang række områder der spiller sammen med FN’s verdensmål, siger Jørgen Østergaard.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109