23948sdkhjf

Katalog sætter spot på de gode, danske plasthistorier om genanvendelse

Den har været et stykke tid undervejs, og var man med på Netværksdagen med Plastindustrien i november, fik man også et sneak peak og en god beretning med på vejen af miljøchef Christina Busk.

Nu er det så officielt udgivet: Plastindustrien har netop sendt et katalog om dansk, industriel genanvendelse af plast på gaden.

Kataloget sætter fokus på genanvendelse i danske plastvirksomheders forretning og dagligdag med konkrete fortællinger.

Kataloget hedder "Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder" og indeholder en række konkrete fortællinger om, hvordan danske plastvirksomheder i praksis arbejder med genanvendelse af plast og brug af genanvendt plast i nye produkter som for eksempel møbler, fødevareemballager og byggematerialer.

Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, fortæller i en pressemeddelelse at mere genanvendelse af plastaffald fra både industrien og husholdningerne er et tydeligt tegn på, at danske plastvirksomheder tager ansvar for at mindske ressourceforbruget.

- I praksis viser det, at øget genanvendelse er vejen frem. Udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket, og det giver kataloget et unikt indblik i, siger hun.

- Samtidig indeholder kataloget en række bud på, hvordan man fra politisk side kan sætte mere skub i plastgenanvendelsen. Helt aktuelt opfordrer vi Folketinget til at vedtage et ambitiøst producentansvar for emballage, hvor der er fokus på at fremme mere genanvendeligt design og brug af genanvendt materiale.

Plastaffald får nyt liv

Dansk Affaldsminimering i Langå beretter i kataloget om beskidt emballageplast fra danske husholdninger der omdannes til en brugbar råvare.

Virksomheden modtager blandt andet plastaffald fra kommunale affaldsselskaber, hvorefter det bliver renset, sorteret og omdannet til plastgranulat, der bliver brugt til at fremstille designerstole, krukker og knagerækker.

Et andet eksempel er BEWI Denmark som producerer genanvendelige måltidskasser til firmaet RetNemt i materialet EPS (bedre kendt som flamingo). Når måltidskasserne har været ude hos RetNemt’s kunder, bliver de hentet tilbage, vasket og varmebehandlet, så de kan blive genbrugt så mange gange som muligt.

Når det ikke længere er muligt at genbruge måltidskasserne, bliver de komprimeret, ekstruderet og omsmeltet til en råvare, der kan bruges i fx emballage eller isolering, hvilket giver en klimamæssig CO2-gevinst.

Casevirksomheder i ’Plastgenanvendelse i praksis – eksempler fra danske plastvirksomheder’:

Berry Superfos A/S, Randers & Stilling
BEWI Denmark A/S, Holbæk
Dansk Affaldsminimering ApS, Langå
Faerch A/S, Holstebro
Letbek A/S, Tistrup
Plastix A/S, Lemvig
RC Plast A/S, Varde
Trebo ApS, Søborg
Aage Vestergaard Larsen A/S, Mariager 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11