23948sdkhjf

Dansk plastgigant på hollandske hænder, men ledelsen er stadig dansk

Den hollandske kapitalfond Standard Investment har købt emballagevirksomheden Plast1, Hørsholm. Det oplyser selskabet i dag i en pressemeddelelse.

Standard Investment har købt majoriteten af Plast1, mens selskabets ledelse har en betydelig minoritetspost. Købsprisen er ikke offentliggjort. Købet afhænger af godkendelse fra de hollandske myndigheder.

Plast1 er leverandør af husholdningsprodukter til dansk og europæisk detailhandel.

Virksomheden har 20 ansatte
Omsætningen udgjorde sidste år 483 mio. kr. og resultatet før skat 33,1 mio. kr.
Selskabet leverer plastprodukter til blandt andre Coop, Salling Group, Dagrofa og den hollandske
detailkæde Action.

Og det bliver formentlig ikke den sidste investering, hollænderne gør i Danmark. De danske SMV'er er nemlig en "guldgrube", lyder det fra Standard Investment.

- Vi etablerer et kontor i Danmark. Danske mellemstore virksomheder har et
kæmpe potentiale. Det er meget let for os at arbejde med danske virksomheder, og vi oplever en stærk kulturel lighed i den danske og hollandske tilgang til at drive forretning og træffe beslutninger, siger Christian de Jong, der skal lede Standard Investments danske kontor.

Hos Plast1 er man begejstret for at have fået Standard Investment som nye ejere.
- Vi har været optaget af at finde en investor, der indgående forstår vores virksomhed og branche, og som kan tage os til det næste niveau, siger Michael Westergaard, adm. direktør i Plast1.

Michael Westergaard fortsætter som adm.direktør i virksomheden.

Standard Investment er en blanding mellem entreprenører, ledere og investorer og har succes med sit foretagende. Tre år i træk har selskabet vundet den
hollandske M&A-pris for bedste ”hands-on” investeringsselskab.

Selskabet investerer i mellemstore virksomheder med en omsætning i spændet 150 mio. kr. til 1,5 mia. kr.
- Det danske investor-landskab har endnu ikke aktører, der er lige så dybt engagerede i ejerskabet og udviklingen af mellemstore virksomheder. Vi er ikke bange for at påtage os en kompleksitet eller en risiko, som andre investorer normalt går udenom. Og vi er ikke bange for at eje en virksomhed i længere tid end det, der er normalt for traditionelle private equity-selskaber, siger Christian de Jong. 

- Danske SMV’er er en guldåre, hvor der kan skabes stor værdi. Vi investerer kapitalen, men vores vigtigste investering er viden. Mange SMV’er har stærke produkter, men de mangler den kapital og viden, der kan skalere deres forretning, siger Christian de Jong.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109