23948sdkhjf

Rolf Schmidt Industri Plast opruster med nye robotinvesteringer

Plastvirksomheden i Kolding har udvidet maskinparken med to nye robotstyrede bearbejdningscentre. Robotcellerne bidrager til væksten, konkluderer direktøren

Oprustningen fortsætter hos Rolf Schmidt Industri Plast. En massiv ordreindgang gennem hele 2021 har øget behovet for nye, automatiserede maskininvesteringer. To bearbejdningscentre med robotceller er netop taget i brug, og i alt er Kolding-virksomheden nu oppe på syv robotter i produktionen.

Flemming Andreassen, direktør hos Rolf Schmidt Industri Plast, kan konstatere, at det markante fokus på automation betaler sig på flere fronter, men især effektiviteten og indtjeningen er positivt påvirket.

- Robotterne bidrager til vores vækst. Det er et faktum. Vi kan håndtere et større antal ordrer, da cellerne både kan køre om natten og i weekenden. Samtidig kan vores industriteknikere betjene flere maskiner ad gangen i dag- og aftentimerne, hvilket er en stor fordel, siger Flemming Andreassen i en pressemeddelelse og uddyber, at man igen har ansat en ny industritekniker og dermed udvidet produktionsstaben med fem nye medarbejdere i 2021.

- Robotindkøbene overflødiggør på ingen måde menneskelig arbejdskraft. Tværtimod. De supplerer hinanden perfekt i vores setup. Der er stor variation i industriteknikernes arbejdsopgaver, og robotterne tager sig af de store, måske lidt ensformige serier, understreger Flemming Andreassen.

Leveringstid holdes

Med plastvirksomhedens høje aktivitetsniveau i 2021 har der været masser af arbejde til robotterne. Der er fremgang i alle kundegrupper, men især medicinal- og levnedsmiddelindustrien bidrager ekstraordinært til travlheden.

Det er blandt andet plastdele til fyldeanlæg og pakkemaskiner, der er i høj kurs, og uden robotter ville det være svært at holde en attraktiv leveringstid, som ordreindgangen har været i år.

- Robotternes fleksibilitet hjælper os rigtig meget, og vi kan samtidig udnytte bearbejdningscentrene optimalt. Hver gang vi køber nyt til produktionen, er det en millioninvestering. Alle maskiner skal helst køre så meget som muligt, og det kan de med integrerede robotceller, siger Flemming Andreassen og tilføjer, at de netop indkøbte CNC-fræsere begge er 5-aksede af typen DMU50 fra DMG-Mori med UR10e robotter leveret af Bila.

Hård kamp om nyuddannede

Flemming Andreassen har ikke flere maskin- og robotinvesteringer på tegnebrættet i år, men han forventer, at der skal købes ind igen i 2022. De mange nye maskiner er ikke kun et aktiv i forhold til omsætning og indtjening, men også når det gælder fastholdelse og rekruttering af medarbejdere.

- Der er hård kamp om de nyuddannede industriteknikere, og de eksisterende er eftertragtede i hele trekantområdet. Nye maskiner og robotteknologi skal gerne give os en fordel i kampen om nye medarbejdere. Vi kan mærke, det har betydning, slutter Flemming Andreassen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.786