23948sdkhjf

Læringsspil om plast skal vække undren og skabe viden i folkeskolen

Plast er et emne, som skaber debat - også i undervisningssammenhænge. Viden er derfor et nøglekort i kendskabet til plastens egenskaber og ikke mindst bæredygtighed og Plastindustrien har derfor lanceret læringsspillet ’Tjek på plast’.

Her skal eleverne forholde sig til en række spørgsmål om plast – blandt andet med fokus på genanvendelse, biobaseret plast og plastaffald i naturen.

- Vi oplever stor interesse for både elever og lærere, da plast er et emne, som fylder mere og mere i undervisningen. Derfor har vi udviklet et læringsspil for at samle noget af al den viden, der er efterspørgsel på. Ved at spille ’Tjek på plast’ bliver eleverne klogere på de mange nyttige hverdagsprodukter i plast, og de får også indblik i, hvordan vi arbejder for at løse plastens forskellige udfordringer, siger uddannelseskonsulent i plastindustrien Jo Dietrich i en pressemeddelelse.

Spillet vækker undren og giver ny viden

’Tjek på plast’ er udviklet i samarbejde med Ulla Hjøllund Linderoth, der er uddannet biolog og indehaver af virksomheden Naturfagskonsulenten.

 - Tjek på plast’ kan bruges i fagene fysik/kemi, geografi og biologi samt i udskolingens fællesfaglige undervisning. Derudover er det også velegnet til de gymnasiale naturfaglige grundforløb. Spillet er oplagt at bruge indledningsvist i et undervisningsforløb om plast, siger Ulla Hjøllund Linderoth.

- Jeg har afprøvet ’Tjek på plast’ i min egen undervisning, og det er min erfaring, at læringsspillet indeholder svar og nuanceringer, som vækker undren og giver eleverne lyst til at opnå ny viden gennem fordybelse. De bliver også motiverede af, at ’Tjek på plast’ bl.a. fungerer som en quiz, hvor der er et element af konkurrence i. 

’Tjek på plast’ kan afprøves gratis via www.plast.dk/tjekpaaplast - her kan spillets lærervejledning og et samlet undervisningsforløb om plast med tilhørende elevøvelser mv. også downloades.  

Undervisningsmaterialet kan også bruges af andres målgrupper – f.eks. ved uddannelse af nye medarbejdere i branchen eller ved skolebesøg på plastvirksomheder.

Den 24. november kl. 13.00-14.00 afholder Plastindustrien et webinar, hvor ’Tjek på plast’ bliver præsenteret mere dybdegående.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094