23948sdkhjf

Fra én til to ejere: Dækgenanvender solgt

Dækgenanvendelsesvirksomheden Genan er fået ny majoritetsejer. Det sker, fordi pensionskassen PKA har solgt det meste af deres ejerskab i Genan til investeringsforeningen Maj Invest Equity.

PKA har ejet 100 procent af virksomheden siden 2014 – efter salget til Maj Invest Equity er andelen nede på 49 procent. PKA fortsætter dermed i rollen som minoritetsejer.

Det oplyser PKA i en pressemeddelelse.

Ingen af selskaberne ønsker at oplyse købesummen

Rettet op efter skandalesag

PKA overtog i 2014 100 procent af ejerskabet af Genan for at sikre selskabets overlevelse efter et opgør med den tidligere hovedaktionær, hvis dispositioner senere resulterede i en dom for bedrageri og mandatsvig af særlig grov karakter til stifteren af Genan Bent A. Nielsen.

- Siden rekonstruktionen af ejerskabet har vi fokuseret på at få genoprettet virksomheden – både for at bevare de mange arbejdspladser og den vigtige knowhow (...) Det er usædvanligt, at PKA er hovedaktionær i en virksomhed. Derfor er vi meget tilfredse med at få en hovedaktionær med i ejerskabet, der deler vores syn på det langsigtede potentiale for udviklingen af virksomheden som en vigtig bidragsyder til løsning af et globalt miljømæssigt problem, siger investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen fra PKA.

Genan omdanner brugte bildæk til granulat, der blandt andet kan bruges som underlag til legepladser og som bestandel i kunstgræsbaner.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203