23948sdkhjf

Efter to eksplosioner: Odsherred siger nej tak til WPU

Efter to eksplosioner på halvandet år i virksomheden Waste Plastic Upcyclings, WPU, anlæg, er den ikke længere velkommen i Egebjerg i Odsherred Kommune. Det har borgmester Thomas Adelskov (S) meddelt firmaet på et møde, siger han til Nordvestnyt.

- Jeg sagde til dem, at vi har konkluderet, at Egebjerg ikke egner sig til en virksomhed, der driver den form for produktion som de gør, og at jeg klart har tilkendegivet, at jeg synes det er en dårlig ide, hvis de påtænker at genoptage produktionen i Egebjerg. Det er mit indtryk, at det er en konklusion de er enige i, siger Thomas Adelskov til Nordvestnyt.

Kommunen har derudover hyret advokatfirmaet Horten til at komme med en redegørelse om, hvilke juridiske muligheder man har i forhold til WPU.

WPU omdanner plastaffald til olie i pyrolysereaktorer.

Den seneste eksplosion skete fredag den 8. oktober, hvor en eksplosion slyngede et stykke mur i bygningen flere meter væk. Braget fra den kunne høres på lang afstand og den efterfølgende brand i firmaets lager af affaldsplastik holdt beboerne indendøre i flere timer. Ingen kom til skade ved branden.

WPU planlægger at bygge fabriksanlæg i Fårevejle, Nakskov og Esbjerg, hvoraf anlægget på Esbjerg Havn vil være væsentlige større end anlægget i Egeskov og vil have 12 reaktorer. Overfor JydskeVestkysten forsikrer Niels Stielund, bestyrelsesformand for WPU, at ulykken i Egebjerg skyldes en manuel fejl og derfor ikke vil kunne ske i Esbjerg.

- De nye anlæg, som vi bygger er fuldautomatiske, og en procesfejl som denne kan ikke forekomme, siger Niels Stielund til JydskeVestkysten.

Årsagen til branden i Egebjerg er endnu ikke afklaret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11