23948sdkhjf

Fakuma: Engel forventer øget ordreindgang på 30 procent

"Markedet er kommet sig hurtigere fra Corona end forventet."

Sådan sagde Christoph Steger, chefstrategi hos moderselskabet Engel (Østrig), på selskabets pressemøde i forbindelse med Fakuma, hvor PlastForum SE var til stede.

Engel forventer at kunne øge sin ordreindgang med omkring 30 procent sammenlignet med det foregående år ved regnskabsårets afslutning i marts næste år.

- Hvis det er tilfældet, vil vi kunne afslutte regnskabsåret 2021/22 med salg tæt på niveauet før krisen, sagde han og tilføjede, at de ikke tør være mere optimistiske end som så.

I løbet af det foregående regnskabsår 2020/21 omsatte Engel -koncernen for 1,1 mia. EUR. Året før var omsætningen EUR 1,3 mia.

- At det er så svært at sige, hvilket salg og hvilket resultat koncernen vil kunne rapportere for regnskabsåret, skyldes i høj grad, at vi endnu ikke har efterladt corona og pandemien. Risikofaktorer som flaskehalse i materialeforsyningen og massive stigninger i råvarepriser spiller også en rolle, siger Steger.

Christoph Steger påpeger, at bilindustrien er tilbage på sporet.

- Investeringer foretages igen og over hele verden. Fokus er nu klart på elektrisk mobilitet, og det stiller krav til innovative sprøjtestøbningsløsninger, sagde Steger.

Andre segmenter, der blev nævnt, var teknisk design, hvor den økonomiske udvikling, der blev udløst af pandemien, stadig mærkes. Imidlertid forventes der snart en markedsmætning på dette område. Medicinsk teknologi-segmentet har haft en kontinuerlig vækst i mange år. Segmentet modtog endnu et reelt løft fra Covid-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219