23948sdkhjf

Kæmpe eksplosion på anlæg vækker frygt i Odsherred

Waste Plastic Upcycling oplevede fredag morgen en kæmpe eksplosion med efterfølgende stor brand på pyrolysefabrikken i Egebjerg på Sjælland. 

Ingen personer kom til skade, men eksplosionen gav mildest talt genlyd i området, beboere blev bedt om at holde sig indendøre, og ulykken har fået kommunens politikere og borgere op af stolene. SF kræver fabrikken lukket, skriver Dagbladet Sjællandske.

- Grundlæggende, så mener jeg, at den ikke skal være der. De har bevist, at de ikke kan styre sikkerheden, siger Arne Mikkelsen (SF), medlem af kommunalbestyrelsen Odsherred Kommune til TV2 Øst.

Naboerne i lokalområdet er ifølge lokalmedierne utrygge, dels fordi fabrikken er gået i brand to gange indenfor knap et år, men også fordi lokalområdet ikke ved ret meget om, hvad fabrikken laver i deres forsøg på at genanvende plast. WPU vil på sigt omdanner affaldsplast til olie, men anlægget er endnu ikke i reel produktion.

Borgmnester i Odsherred KommuneThomas Adelskov (S) kan godt forstå at beboerne er utrygge og siger til TV2Øst. at "kommunen skal sørge for at lovgivningen bliver overholdt, men at Sikkerhedsstyrelsen godkender selve anlægget og at kommunen derfor ikke direkte kan lukke en fabrik". WPU har ikke selv ønsket at udtale sig før brandårsagen er undersøgt nærmere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297