23948sdkhjf

Det buldrer frem med jobs i plastbranchen

I takt med, at covid-19 har sluppet sit tag i Danmark og ikke længere - faktisk pr. dags dato den 10. september 2021 - betragtes som en samfundskritik sygdom, har plastvirksomhederne tændt for ansættelses-knappen igen og vover sig i større omfang ud på jobmarkedet for at finde nye kolleger.

Tendensen kan man tydeligt læse i statistikkerne fra Jobindex. En hurtig søgning på buzzwords som ”plastmager”, ”plastproduktion” og ”plastingeniør” viser en betydeligt større mængde ledige jobs, end det var tilfældet for bare få måneder siden.
 
Og selvom tallene ikke er store, viser der sig alligevel en klar tendens: Plastbranchen tør godt satse på flere ordrer i nær fremtid.
 
Der ses en tydelig stigning fra Q4 2020. En stigning, der er fortsat gennem 2021, og nu er nået et niveau, der ikke er set højere på Jobindex siden 2008. 81 annoncer dukker op i Q3 2021 mod 35 annoncer i Q4 2020. Faktisk har antallet af jobannoncer ikke været højere end 50 siden 2008.  
 
Den glædelige tendens har Plastindustriens Thomas Drustrup sin egen forklaring på:
- Dybest set har vi som branche klaret os fornuftigt igennem coronatiden, hvor flere virksomheder har oplevet en god vækst, og generelt set er vi også sluppet for de helt store katastrofer under krisen. Alligevel har der nok været lidt efterslæb og en vis portion tilbageholdenhed i forhold til at ansætte nye medarbejdere, før vi for alvor kunne se enden på Corona-krisen. Det er meget glædeligt, at vi ser en mere positiv og optimistisk branche nu, siger Drustrup.
 
Men én ting er flere ordrer og behovet for flere medarbejdere. En anden er: Hvor finder man så de medarbejdere, som hele industrien skriger på? 

- Det er selvfølgelig også en problemstilling, vi og vores medlemmer slås med. Som brancheorganisation arbejder vi med at vise de jobsøgende, hvad plastbranchen kan, og at branchen har kæmpe fokus på fremtidens grønne omstilling. Vi kan se et enormt fokus på bæredygtighed i virksomhederne, samtidig med at plast er helt essentielt for den grønne omstilling. Det skal nok trække nye, gode medarbejdere til, det er jeg overbevist om. Men der er bestemt stor kamp om hænderne i øjeblikket, siger Thomas Drustrup.

Men desværre følger antallet af ansøgere ikke antallet af jobs, siger adm. direktør hos Jobindex, Kaare Danielsen:
- Der kommer færre ansøgere i takt med, at der er flere jobannoncer, der kæmper om de samme ansøgere. Og vi oplever samme stigning indenfor industri som indenfor andre områder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11