23948sdkhjf

Ny AVL-direktør vil gøre digitalisering til central spiller på fabrikken

Der er en ny mand ved roret i genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S. Palle Ladefoged Kristiansen satte sig i direktørsædet 1. august og er klar til at løfte arven videre fra Franz Cuculiza, der herfra indtager rollen som forretningsdirektør.

Palle Ladefoged Kristiansen er hentet internt fra en post som økonomidirektør, og nu skal have fortsætte det arbejde, som han selv har været med til at formulere i sine fire år i direktionen, men som Franz Cuculiza har stået for at fremlægge udadtil.

- Med den nye rollefordeling er der lavet et skarpt snit med, at jeg tager mig af de interne forhold og driften, mens Franz står for alt det eksterne, projektudvikling og være meningsdanner i den grønne dagsorden, hvor der er et stort behov for et oplyst beslutningsgrundlag, siger Palle Kristiansen.

Med syv år på bagen i virksomheden - heraf fire i direktionen - er det med andre ord en mand, der kender virksomheden ’ret godt’ som han selv siger.

- Hverken Franz, Gitte eller jeg fornemmede den store overraskelse fra de 60 ansatte, da vi meldte ud, at jeg skulle være ny direktør. Og det var også den reaktion, vi havde håbet på, siger han.

Gitte Buk Larsen er stadig kreativ direktør i det nordjyske foretagende, og sammen skal de tre altså sætte retningen for virksomheden

- Det bliver ikke meget anderledes end før. Vi kører hele tiden en sparring i dagligdagen. Jeg har arbejdet sammen med Franz af flere omgange, så vi kender hinanden og supplerer hinanden godt. Udefra kan det godt ligne en speciel konstellation med en direktør, der er blevet i virksomheden og ejer, der er tæt på. Men det fungerer fint for os, siger Palle Kristiansen.

Fokus på digitalisering

Palle Kristiansen kom fra Uponor A/S og startede i Aage Vestergaard Larsen A/S i 2014. Herfra gik han i gang med at gennemgå fabrikkens arbejdsgange.

- Vi manglede integrerede forretningsgange i virksomheden og havde derudover behov for et system, der bedre kunne understøtte samarbejdet mellem kolleger og afdelinger. Derudover havde vi fokus på, hvorfor gør vi tingene på denne måde, er det historisk betinget, eller giver det reel værdi, siger Palle Kristiansen.

På den måde kom han sammen med medarbejderne igennem alle arbejdsgange og processer på virksomheden.

Den proces fortsætter han nu med en tilføjelse af en digital tilgang til at skaffe relevante data ud af virksomhedens maskinpark.

- Digitalisering bliver især central, når vi skal til at arbejde med mere beskidt plast. Når vi bruger ressourcer på at transportere en klump beskidt forsorteret PE til fabrikken, og det kommer ud som minimum 99 procent ren regenerat, kræver det en række forskellige processer. Og vi skal kunne dokumentere, at det giver mening at bruge alle de ressourcer. Ikke alene på bundlinjen, men også i det store billede. Og der kan data bidrage til en endnu mere faktabaseret debat, siger han.

Konkret betyder dataopsamlingen, at fabrikken for nylig har opstartet et projekt med Aalborg Universitet, der eksempelvis kan påmontere sensorer på nogle af fabrikkens maskiner.

- Data kan også være med til at sikre den kvalitet, vi hele tiden stræber efter at holde. Hvis en maskine trænger til vedligehold eller udskiftning, kan vi få data som input på eksempelvis optimal udskiftning af hovedkomponenter, inden det går ud over kvaliteten i vores produktion. Jeg er 48 år, og jeg kan heldigvis stadig blive overrasket over, hvordan teknologien kan benyttes i vores dagligdag, griner Palle Ladefoged Kristiansen.

Nyt segment

Og nu er alle sejl sat ind i et fjerde kvartal, hvor et nyt forretningssegment for alvor skal have fart på i Mariager. Virksomheden satser forretningens vækst på husstandssorteret affald og har til anledningen skabt et anlæg til sortering af post-consumer affald.

- Vi har tidligere meldt ud, at vi skal hente virksomhedens vækst herfra i beskidt plast. Vores ambition er, at 40 procent af vores forretning skal dreje sig om husstandsplast i 2023. Vi ved, det er ambitiøst, fordi vi altid har arbejdet med industrielt plast, men vi er så klar nu, at vi kun mangler det praktiske og de sidste detaljer, siger han.

Og den nye direktør lader til at være landet på rette hylde.

- Det er fedt at arbejde sådan et sted her. Det er meget konkret at omdanne brugte ressourcer til nye ressourcer i den cirkulære sags tjeneste. Og i hele debatten om grøn omstilling giver det faktisk mening, det vi gør i vores dagligdag, siger Palle Ladefoged Kristiansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094