23948sdkhjf

Ny undersøgelse: PVC beholder sin førerposition år endnu

PVC er den mest anvendte plasttype til medicinsk udstyr.

Det viser en ny markedsanalyse. Og samtidig med, at plasttypen er den mest anvendte er det også den type, der er lettest at genanvende, lyder det fra interessegruppen PVCMed Alliance.

27 procent af det plastbaserede medicinske udstyr fremstilles i PVC: Urinposer, blodposer, slanger og masker er typisk engangsudstyr i PVC. Den resterende plastandel er fordelt mellem ti forskellige polymerer.

Markedsundersøgelsen er foretaget af Global Market Insights Inc. Undersøgelsen forudser, at PVC vil bevare sin førerposition indtil mindst 2027.

- COVID-19 har fremhævet den afgørende rolle, som plastbaseret medicinsk udstyr spiller omkring forebyggelse og kontrol med infektioner på hospitaler. Den negative bivirkning af denne succes har været stigende plastaffaldsmængder. Vi mener, at genanvendelse er en del af løsningen på dette problem. Heldigvis er den mest anvendte plast i sundhedssektoren også den mest genanvendelige, så derfor opfordrer vi hospitalerne til at starte deres genanvendelsesaktiviteter med PVC, siger projektleder i PVCMed Alliance, Ole Grøndahl Hansen.

Blødgørende stoffer i PVC-udstyret har hidtil været en hindring for genanvendelse. Ifølge Ole Grøndahl Hansen er denne udfordring nu blevet løst:

- Til næsten alt PVC-udstyr er alternative blødgørere til PVC tilgængelige og anvendes i større og større grad på hospitalerne. Fire af disse er nu tillige omfattet af Den Europæiske Farmakopé, som fastlægger kravene for lægemidler og medicinsk udstyr i Europa, siger han.

PVCMed Alliance blev dannet i 2012 med det formål at være platform for dialog om PVC i sundhedssektoren. Alliancen består af en række virksomheder i den værdikæde, der producerer PVC til medicinsk udstyr og hospitalsmiljøer. PVC Informationsrådets direktør Ole Grøndahl Hansen er projektleder i PVCMed Alliance, som har sekretariat i Industriens Hus i København.
PVCMed Alliances hovedformål er at informere om genanvendelse af PVC-baseret medicinsk udstyr og om de mange alternativer til klassificerede ftalater, der nu er tilgængelige for medicinsk udstyr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125