23948sdkhjf

Plastkoncern knækker forretningen i to - investerer stort millionbeløb i ny fabrik

Tempoet er højt hos Salling Plast og vækstambitionerne ligeså. Derfor investerer plastkoncernen et tocifret millionbeløb i et nyt produktionsanlæg i Hurup Thy i Nordvestjylland, der samtidig bliver nyt hovedkontor.

Fabrikken skal huse et produktionsanlæg på 3.000 kvm samt et lagerområde på 20.000 kvm, der skal give bedre plads til koncernens vækstambitioner.

Efterspørgslen på særligt specialudviklede rørsystemer er stigende. Og den nye fabrik giver plads til netop at fremstille komplette rørføringer og skal herudover huse et spritnyt innovationscenter, hvor koncernen vil samle sine mange kompetencer inden for plast til flydende væsker.

- Vi oplever, at markedet efterspørger rørføringer og løsninger i plast til væsker og gasser i større og større dimensioner, og med de nye produktionslokaler tager vi skridtet fuldt ud for at rykke op i superligaen for systemleverandører af plastløsninger til flydende væsker og gasser, siger administrerende direktør og ejer af Salling Plast, Geert Skovsgaard.

De nye lokaler har tidligere været brugt af en underleverandør til vindmølleindustrien, uddyber han overfor Magasinet Plast, så der vil være bedre plads til at fremstille plastrørføringer i store dimensioner:

- I dag er det ikke usædvanligt, at der spørges på tanke, brønde og rørføringer i dimensioner på mellem 2.000 og 3.000 millimeter. Store emner kræver mere plads, og i Hurup Thy fandt vi velegnede produktionslokaler på en geografisk god beliggenhed. Vores nye lokaler har desuden fuld krandækning, og vi har investeret i specialudviklet udstyr til håndtering og svejsning af større, komplette rørsystemer.

Knækker virksomheden i to

Etableringen af den nye fabrik i Thy betyder på ingen måde, at den eksisterende produktion i Ranum i Vesthimmerland. Tværtimod.  Vækst der er også en del af strategien.

- Der er fuldt fokus på hovedforretning i Ranum med præisolerede rør til fjernvarmesektoren. Men de kan også bruges til eksempelvis fjernkøling, som vinder frem flere steder, påpeger Geert Skovsgaard.

Da firmaets produktion af præisolerede rør løbende er blevet suppleret med andre projekter og rørtyper – i andre dimensioner og uden præisolering skal der bruges forskellige materialer, folk og kompetencer. Med Geert Skovsgaards ord er ”alt anderledes”, hvorfor det med fordel kan drives adskilt.

 - Vi oplever stigende efterspørgsel på begge dele. Derfor knækker vi produktionen i to, siger plastdirektøren og tilføjer, at man dermed får to gange specialister med vækstpotentiale begge steder.

- To og to skulle gerne give fem.

Nyt innovationscenter skal sikre førertrøje

Det nye hovedkontor i Thy skal også huse et nyoprettet innovationscenter med navnet Aqua House.  Udover egne medarbejdere bliver der også reserveret plads til eksterne partnere med specialviden om plasthåndtering, vand og kombinationer heraf.

- Næsten kun fantasien sætter grænserne for, hvad vi kan producere, lyder det fra, fortæller Geert Skovsgaard.   

Placeringen i Thy kan virke langt fra alfarvej og kvalificerede medarbejdere og specialister, men det afviser Geert Skovsgaard. Dels ligger Aalborg Lufthavn - og dermed hele verden – tæt på, lyder det fra den erfarne direktør som også tidligere har trukket folk til området.

Salling Plasts største kundesegmenter er i dag energisektoren samt den tunge industri, men Geert Skovsgaard ser også stort potentiale i særligt to andre markeder:

- Vi har de seneste år fået kunder ind fra særligt fiskeri-, akvakultur- og procesindustrien samt offshore-sektoren. De efterspørger i høj grad specialudviklede løsninger, som typisk benyttes til fiskeopdræt eller til forskellige klimaløsninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188