23948sdkhjf

Hold fast i de ældre medarbejdere - de unge er der nemlig ikke

Det gælder om at holde fast i de ældre medarbejdere i industrien, for der bliver færre og færre unge til at tage over ved maskinerne.

Det fremgår tydeligt af en befolkningsprognose fra Danmarks Statistik.

I løbet af det seneste 10 år er befolkningen i Danmark vokset med 283.333 personer. Det svarer til en stigning på 5 pct. Men i løbet af de seneste 10 år, er der samtidig kommet en markant forskydning i befolkningssammensætningen.

I dag er der i Danmark 25 pct. flere mennesker over 64 år sammenlignet med 2011, mens der er 4 pct. færre under 20 år. Til gengæld er der kun blevet 3 pct. flere personer i aldersgruppen 20-64 år, mens det ser helt skidt ud i aldersgruppen 0-19 år, som på de 10 år er skrumpet med godt 60.000 personer.

 - Det er en klar udfordring for Danmark, når antallet af personer i den arbejdsdygtige alder ikke kan følger med væksten i antallet af personer udenfor den arbejdsdygtige alder, fordi det vil give et større pres på de offentlige finanser. Når man bliver ældre har man typisk et større træk på de offentlige finanser, fordi man er mere i kontakt med blandt andet sundhedsvæsnet ligesom ældre ofte er på offentlig forsørgelse i form af folkepension, lyder det fra Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Her opfordrer man til, at man løfter pensionsalderen sideløbende med, at levealderen forlænges - den såkaldte levetidsindeksering.

Folketinget bekræftede senest i 2020 en forhøjelse af efterlønsalderen til 66 år i 2032 og folkepensionsalderen til 69 år i 2035 i overensstemmelse med den levetidsindeksering. Den næstkommende indeksering vil med de aktuelle forudsætninger om levetidsindekseringen svare til en forhøjelse af folkepensionsalderen til 70 år i 2040, lyder det fra Danske Erhverv.

En fastholdes af pensionsalderen på 69 år vil ifølge Dansk Erhverv kræve, at skatterne skal stige eller det offentlige skal spare hvad der svarer til 26 mia. kr. hvert år for at sikre at gælden ikke vokser uholdbart meget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094