23948sdkhjf

"Plast skal ikke ses som affald", mener nyslået virksomhed

Granulering og omsmeltning af affaldsplast i dit hjem ... Det er fremtiden, mener virksomheden Plasvika fra Ryslinge på Fyn. Plasvika er i færd med at udvikle en maskine, som kan makulere termoplast i privatregi.

- Vi vil gerne have, at folk skal kunne omdanne shampooflasker og kødbakker til andre produkter, fortæller direktør, Maria Holm.

Idéen kommer primært ud fra problematikken om, hvor meget plasten fylder derhjemme hos den almindelige borger. Det være sig eksempelvis store plastbeholdere til vaskemiddel. Al denne plast bør ikke kun ses som affald, men som brugbare og genanvendelige ressourcer, mener stifterne af Plasvika.

Når man granulerer termoplast, kan den let smeltes om og er nemt formbart. Derfor mener Plasvika, at granulaterne - uden at forlade matriklen - skal omdannes til brugbare tallerkner og potteskjulere i bæredygtighedens og genanvendelsens tegn.

Virksomheden Plasvika består af fire stiftere: Rikke Clausen og Maria Holm er direktører, Torben Uhrenholt er teknisk projektleder, og Brian Holm er projektleder.

Plasvika holder dog kortene tæt til kroppen lidt endnu:

- Vi kan ikke afsløre tegninger af prototypen endnu af hensyn til patentudredning, men vi satser på at have de første maskiner klar i starten af 2022.

Oplever I interesse for jeres produkt allerede?

- Ja, vi oplever stor interesse og tilkendegivelse fra de private brugere, da mange ønsker at genanvende plast i hjemmet, men ikke har muligheden endnu. Ligeledes oplever vi, at folk er trætte af al den plads, plasten optager i det nuværende plastaffaldssorteringsoplæg fra kommunerne, siger Rikke Clausen, stifter og direktør.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08