23948sdkhjf

Fire års fokus på biokomposit og andre nye, bæredygtige løsninger

Teknologisk Instituts Center for Plast og Emballage har indgået aftale med Videnskabsministeriet om etablering af et udviklingscenter for industriel bioøkonomi, der skal sikre nye bæredygtige løsninger til plast- og emballageindustrien. 

TDU - test-, demonstrations- og udviklingscenter - skal blandt andet være med til at søsætte indsatser, der udnytter de danske styrkepositioner indenfor bioteknologisk processering til at optimere udnyttelse af alle biomasseressourcer, der kan indgå som byggesten til fremtidens foder, fødevarer, materialer og energi.

Teknologisk Institut er allerede godt på vej med en ny type biokomposit, der vil kunne erstatte gængse plastmaterialer i fremstillingen af produkter, som er produceret med termoplastiske processer.

"Også små og mellemstore virksomheder med nye ideer vil få gavn af TDU-centret. Indsatsen vil blive gearet med deltagelse i både danske og internationale FoU-projekter og viden vil spredes gennem deltagelse i både faglige netværk, SoMe, konferencer, temadage mv," skriver Center for Plast- og emballage i en pressemeddelelse.

På TDU skal der satses på udvikling af kaskadeprocesser, hvor alle dele af biomasse udnyttes i én eller flere værdikæder til mange forskellige produkttyper - og hvor intet går til spilde.

Centret skriver også, at man i forbindelse med etableringen af Udviklingscenter for industriel bioøkonomi har modtaget flere end 100 kommentarer og input. Et af de adskillige bidrag kom fra Peter Bay, J. Krebs & Co A/S.

”Udviklingen af nye biobaserede produkter og byggesten er en vigtig konkurrenceparameter for dansk industri. En virksomhed, som den jeg driver, er baseret på produktion med diverse plastmaterialer. Der findes biobaserede alternativer, men vi har kun set begyndelsen og rejsen mod løsninger der ligeledes er reelt biologisk nedbrydelige, er mindst lige så vigtig. Vi ser det i gentagne kundedialoger, at det er et tema, som der er stor interesse for, men fortsat begrænsede muligheder. Et udviklingscenter med dette fokus kan blive grundstenen til en fremtidig konkurrencefordel for dansk industri og et vigtigt bidrag til at løse nogle af de problemer vi står overfor på globalt plan.”

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.047