23948sdkhjf

Eksperter: Genanvendelse af plast er en del af Odenses store klimaplan

Eksperterne i Odense Kommunes Task Force Klimaneutral 2030 har netop præsenteret ti anbefalinger til, hvordan Odense bliver klimaneutral senest i 2030.

Et af punkterne i planen er at sikre at mest muligt plastaffald flyttes fra forbrænding til genanvendelse.

- Odenses målsætning er ambitiøs, men realistisk. Den kræver modige politiske beslutninger og prioriteringer på kort og lang sigt, da forandringerne ikke kommer af sig selv. Odenses udfordringer i forhold til CO2-udledningen er primært på energi- og transportområdet. Her er der behov for markante forandringer, hvis Odense skal blive klimaneutral senest i 2030, siger formand for Task Forcen, Sebastian Mernild, der er prorektor på Syddansk Universitet og professor i klimaforandring i en pressemeddelelse.

Nødvendige for målet

Task Forcen har peget på en række tiltag, som alle er nødvendige for at nå målet om en grøn og klimaneutral by. Der er behov for at investere i klimavenlige teknologier, såsom CO2-fangst på Fynsværket og gennem naturen. Men der er i lige så høj grad brug for strukturelle ændringer og ændring i adfærd. Task Forcen peger blandt andet på ændret infrastruktur, nye transportvaner og nye forbrugsvaner.

Det anbefales samtidig, at Odense Kommune i samarbejde med Fjernvarme Fyn skal
etablere CO2-fangst hos Fjernvarme Fyn. Der vurderes samlet set at være et ambitiøst, men realistisk potentiale for CO2-fangst på 200.000 ton pr. år ved fuld skalering. 

Klimahandleplanen forventes vedtaget i september 2021. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095