23948sdkhjf

De skærer markant ned på materialeforbruget med patenteret opfindelse

Da svenske AIPS fik til opgave at reducere materialeforbruget på et batterimodul til en bilproducent, der producerer af elbiler, blev løsningen så genial, at den blev patenteret.

På webkonferencen Lighter Summit i april talte Robert Machac og Per Jonsson fra AIPS om det vellykkede projekt.

Kunden brugte tidligere et termohærdende plastmateriale, der blev købt i homogene blokke. Herfra blev modulerne behandlet til en færdig størrelse, hvorefter forskellige metalindsatser blev limet på plads.

- Vi valgte i stedet en proces, hvor vi støbte modulerne på samme tid, og integrerede metalbeslagene i støbningen. Sammenlignet med kundens behandlingsmetode viste vores metode ifølge kundens erklæring en væsentlig reduktion på ca. 90 procent, sagde Robert Machac.

Da kundens materialer var dyre, begyndte AIPS også at lede efter materialealternativer. Valget faldt på en epoxy med en densitet på 0,6 til 0,7 gram pr. kubikmeter.

- Materialet er ikke-ledende og strukturelt, hvilket betyder, at det kan holde bærende belastninger i flere retninger. Vi køber den i flydende form og injicerer den derefter med en lavtryks-RTM-sprøjte i et værktøj, der kan tilpasses. Materialet hærdes i en ovn og behandles derefter for at opnå det præcisionsmål, vores kunder ønsker, sagde Per Jonsson.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079