23948sdkhjf

Rapport slår fast: PVC-politik skal gentænkes

"En ny rapport fra Rambøll slår fast, at der er behov for at gentænke den danske PVC-politik."

Det skriver PVC Informationsrådet i en pressemeddelelse.

PVC - der også kendes som vinyl - bruges i et utal af produkter til at fremstille produkter inden for klimaberedskab, byggeri, sundhedsvæsen, industri, transport, kunst og kultur. De hårde PVC-produkter omfatter rør og vinduer, mens blød PVC typisk anvendes til medicinsk udstyr, tage, kabler, klimasikring, presenninger, telte og sportsfaciliteter.

Den nye rapport fra Rambøll hedder ’Cirkulære visioner for blød PVC’ og den understreger, at det er svært at finde alternativer til PVC, når der skal produceres produkter, hvor "funktionalitet, sikkerhed og holdbarhed er afgørende". Også når det gælder cirkulær økonomi.

Direktør i PVC Informationsrådet fortæller, at Rambølls konklusioner understøtter behovet for at gentænke den danske PVC-politik.

- Rambøll-rapporten, ’Cirkulære visioner for blød PVC’, viser, at holdbarhed, funktionalitet og sikkerhed er nogle af årsagerne til, at PVC er så udredt, som det er tilfældet. Rapporten konkluderer, at det er svært at forestille sig en verden uden PVC, siger Ole Grøndahl Hansen.

Nutidens afgifter på blød PVC bør derfor re-tænkes, siger direktøren.

- Rambølls analyse viser, at der inden for en lang række områder ikke er reelle alternativer til PVC, og underbygger behovet for at myndighederne gentænker den danske PVC-politik. Der er et stort potentiale for øget genanvendelse af PVC, tungmetaller og uønskede ftalater er udfaset, emissioner fra produktionen er reduceret betragteligt. Det er ikke et tilfælde, at både FN og EU-Kommissionen anser PVC-industrien som en frontløber for den cirkulære økonomi og rollemodel for andre industrisektorer, fortæller Ole Grøndahl Hansen.

PVC Informationsrådet har udgivet en 75-sider lang bogudgivelse ’Vinyl i hverdagen – et kritisk blik på den danske PVC-politik’ i forbindelse med rapporten, ligesom der er er igang sat en større PVC-kampagne i forlængelse af bogens og rapportens tilblivelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078