23948sdkhjf

Kompositbranche kan lære af prisvinders teknikker

Michael Sandberg vinder Danish Composite Award 2021 for sin Ph.D.-afhandling 'Numerical Modelling of Material Flow in the Resin-injection Pultrusion Process'.

Det oplyser Plastindustriens Kompositsektion i en pressemeddelelse. 

Michael Sandberg Ph.D.-afhandling, som er udarbejdet på DTU, omhandler optimering af pultruderingsprocessen og kompositfremstilling gennem simulering. Han fortæller mere om resultaterne til Kompositsektionens årsmøde 30. september.

Michael Sandberg er uddannet civilingeniør (MSc) fra DTU inden for maskinteknik med speciale i faststofmekanik. Med en baggrund som udviklingsingeniør i LM Windpower har han indgående kendskab til de industrielle perspektiver på kompositfremstilling. I dag er han ansat som Postdoc på Aarhus Universitet.

"Resultaterne kan optimere kvaliteten og outputtet af pultruderingsprocessen og har stor anvendelighed for kompositindustrien," skriver Kompositsektionen og Michael Sandberg er stolt over prisen:

- Selvom mit arbejde specifikt har omhandlet pultrudering, kan mange af de koncepter og teknikker, jeg har arbejdet med, overføres til andre kompositfremstillingsprocesser. Jeg håber derfor, at deltagerne til årsmødet vil dele min begejstring for emnet. Samtidigt er det vigtigt for mig som forsker at holde mig opdateret om, hvad der sker i industrien, så det glæder jeg mig til at få mulighed for, siger Michael Sandberg, som blev indstillet af Jesper Hattel, sektionsleder og professor ved DTU, Department of Mechanical Engineering.

I pressemeddelelsen fremgår det, at bestyrelsen i Plastindustriens Kompositsektion har givet som begrundelse for tildelingen af prisen, at "afhandlingen er omfattende og faglig stærk. Den gør det ultimativt muligt at optimere pultruderingsprocesser. Det er et vigtigt bidrag til moderne fremstillingsteknologi, hvor det er centralt at udnytte simuleringsmodeller til at analysere procestrin. Afhandlingen kan være af stor værdi og praktisk anvendelighed for den samlede danske kompositindustri."

Danish Composite Award består – udover hæderen – af et diplom og en rejse til ’JEC WORLD’ – den førende messe for kompositmaterialer, der finder sted i Paris i marts 2022.

Jesper Hattel siger selv at "resultaterne viser, at det er muligt at forudsige procesparametre såsom temperatur, resintryk, udvædning og processpændinger med høj detaljegrad og god nøjagtighed ved brug af simulering. Disse modeller tilbyder industrien et stærkt værktøj til at designe nye og optimere eksisterende pultruderingsprocesser."

Ph.D.-projektet, som blev afsluttet i november 2020, er udført i samarbejde med universiteterne ETH Zürich (Schweiz) og UT Twente (Holland) samt virksomheden Fiberline Composites A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062